onsdag 8 mars 2017

Varför arbetar svenska kvinnor så mycket?

UPPDATERAT
Så här ser statistiken ut för kvinnorna i Europa när det gäller arbete. Svenska kvinnor jobbar mest i EU. Vi är så duktiga och inte får vi ut något av det heller. På akademisk nivå blir livslönen nästan 3 miljoner lägre än för män. Det beror av att kvinnor föder barn och tar hand om dem. Att svenska kvinnor arbetar så mycket har kvinnorörelsen åstadkommit för vi skulle vara jämställda och gå ut i arbete. Det betydde kvinnlig ekonomisk frihet. Kanske kan invandrarnas kvinnor dra ned arbetsvolymen en del för de arbetar inte i samma utsträckning, men är beroende av familjen och männen. Se på Turkiets stapel nästan längst till höger. Vilket är bäst? Hur ska vi betrakta våra liv? Som löneslavar eller människor. Den som har mest pengar när den dör vinner? Varje år sjukskrivs kring 30 000 människor, som har "gått in i väggen". De flesta är kvinnor. 
11:46
Det kan ha att göra med en variant av "Sonja-komplexet" som Ann Heberlein beskriver här. Detta att kvinnor arbetar så mycket. Det rör sig om kvinnor som är självutplånande intill döden. Svenska feminister har valt att gå vägen antirasism istället för att försvara kvinnors rätt också mot hedersförtryck. Lönar sig bättre politiskt eftersom vi importerar fler män än kvinnor från muslimska länder. År 2015 kom 163 000 asylsökande. Av dem var drygt två tredjedelar män. Vi har abnormt många fler unga män än kvinnor i landet. Syns i våldtäktsstatistiken, men det är rasistiskt att säga att dessa våldtäkter begås av en viss kategori män. Och den feministiska regeringen vill inte ta reda på vilka som begår brott i landet. Fem ungdomar som begick våldtäkt ska dock utvisas till Afghanistan bestämde hovrätten. De våldtog en minderårig pojke.

För övrigt ha Fi åstadkommit att ordet "tjänsteman" plockas bort i Uppsala och ersätts av ordet "tjänsteperson". Men borde det inte heta "tjänstehen" annars blir det inte absolut politiskt korrekt (sic!). Eller blir det för likt tjänstehjon? Byte av ord ska främja jämlikheten, sägs det. Mycket skrik för lite ull, som gumman sade när hon klippte grisen.


1 kommentar:

  1. Jag tycker att man ska arbeta så länge man orkar och vill, jag tycker inte att man ska gå tillbaka till medeltiden. De flesta kvinnor trivs p sina arbeten. Vad gäller de muslimska kvinnorna begriper jag mig inte på dem. De verkar allihop totalt hjärntvättade och kan inte tänka en tanke utanför koranen.

    SvaraRadera