söndag 12 mars 2017

Jag äger en Oscar som jag inte alls vill ha

Det säger Johar Bendjelloul, som är storebror till Malik som tog livet av sig för tre år sedan. Han gjorde Searching for Sugarman och fick en Oscar för denna dokumentär. Numera står den statyetten hemma hos Johar Bendjelloul. Jag skrev här om när Malik dog. Johar berättade då vad som hände. 

Johar Bendjelloul jobbar med media precis som brodern gjorde och är numera på radions P1 där han är programledare för Studio Ett och för Europapodden, där heta politiska ämnen ska tas upp. I värsta fall är Europas demokrati hotad, menar han. Eller också blir det så att folket och politikerna kommer närmare varandra i en nära framtid. Han berättar att det var värre med påhopp och hot när han satt i Aktuellt som programledare i början av århundradet. Då fanns det inte svartmuskiga män som programledare, säger han. Nu är det inte så farligt med detta utan det är kvinnor som mest drabbas av hot och troll.

Han tänker ofta på sin bror och menar att smärtan är lika stark nu som för tre år sedan och att tiden inte alls läker alla sår. Och att det alltid finns saker han skulle vilja dela med honom, berätta för honom och diskutera med honom. Han har dock hans Oscar i bokhyllan och tycker det är bättre än att ha den i ett bankfack. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar