lördag 25 mars 2017

Infödda IS-män kan utvisas

Även IS-män och kvinnor som är födda i ett EU-land kan nu utlämnas till det land de ursprungligen kom ifrån. Tyskland planerar att göra så med två män som misstänks för förberedande av terrorattack. Den ene har föräldrar från Nigeria och är 22 år gammal och den andre är från början från Algeriet och 27 år gammal. De arresterades i februari och har umgåtts med salafister. De ska förvisas på livstid. De har klassats som farliga för den nationella säkerheten i Tyskland. I Tyskland kan ett barn få tyskt medborgarskap även om föräldrarna inte har detta, men det gäller enbart barn födda efter den första januari 2000. 

EU-domstolen för mänskliga rättigheter har också beslutat att det är lagligt att göra som Storbritannien och ta ifrån terrormisstänkta engelsmän deras pass och därmed medborgarskap medan de befinner sig utomlands, för att hindra dem från att återvända till landet. En man från Sudan hade vänt sig till EU-domstolen eftersom brittiska myndigheter hade tagit hans pass när han befann sig i hemlandet. I England har åtminstone 33 personer blivit av med sina brittiska pass sedan 2010. Alla dessa har haft dubbelt medborgarskap. Storbritannien resonerar som så att medborgarskap är ett privilegium och inte en rättighet.

I Sverige har vi inte alls kommit så långt utan fortfarande finns det partier som tycker att vi ska ordna så att de återvändande terroristerna och IS-männen ska återanpassas in i samhället och tas om hand plus få bostäder och arbete. Värst är Fi som anser att hela världen ska ha fri tillgång till Sverige och att utsatta EU-medborgare ska få bostäder. Alla som råkar finnas i Sverige ska få allt som medborgare har, enligt Fi, plus då allmän flyktingamnesti. Gudrun Schyman kunde i Aktuellt för några dagar sedan inte säga om detta skulle kosta en miljard eller 50 miljarder. Helt klart är att skatterna skulle behöva höjas med astronomiska summor om dessa galna förslag genomfördes. 

Så sent som för några månader sedan i oktober 2016 förberedde sig kommunerna i Sverige på att ta emot hemvändande terrorister. Kommunerna kommer att hjälpa till med försörjning, boende och sysselsättning. Fler än 150 jihadister har återvänt till Sverige och landet lever under ett förhöjt terrorhot sedan 2010, då en man född i Bagdad, men med svenskt medborgarskap, försökte begå ett terrordåd mitt i julruschen i city. Han lyckades dock tack och lov bara ta död på sig själv.

Den hittills ende IS-terroristen i Sverige lyckades bara ta död på sig själv år 2010. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar