onsdag 22 mars 2017

Bil mejade ned fem i London

UPPDATERAT
Fem personer har mejats ned i London av en bil. Mannen skadade sedan en polis och sköts ned av beväpnad polis. Det hände för någon timme sedan. Skottlossning har förekommit vid parlamentsbyggnaden och en man sägs ha skjutits inne i parlamentsbyggnaden. Eftersom det är så nytt är det lite förvirrade rapporter. Jag uppdaterar. 
16:29
Det hela betecknas som en terrorattack och premiärministern Theresa May som befann sig i parlamentet fördes ut därifrån och i säkerhet. 
17:06 
Terroristen är död och beskrivs som en asiatisk man i 40-årsåldern. Han hade en lång kniv som han attackerade med och upp till ett dussin fotgängare mejades ned av hans bil. 
17:16
En kvinna har dött av de skador hon fick när bilen mejade ned fotgängare. Det uppger en läkare. 
19:01
Polisen vid Scotland Yard säger att fyra människor är döda och därav en polis. Tjugo personer är skadade. En av de fyra döda är terroristen. 
23.3.2017
Åtminstone 40 är skadade och fem döda är uppgifterna nu, inklusive terroristen. Här kan ni se gärningsmannen och de skadade, en av dem en kvinna som hoppar eller knuffas från Westminster Bridge ned i Themsen när bilen kommer körande. 
8:00
Polisen stormar en adress på Hagley Road i Birmingham. Därifrån säg den hyrda bilen har kommit, som användes vid terrorattentatet. Det var i närheten av ett "curryhus". En restaurang med persisk mat. 
8:49
Polisen vid Scotland Yard berättar att sju är gripna under natten på sex adresser runtom i England. Inte bara Birmingham utan också London plus andra ställen. Identiteten på terroristen avslöjas inte ännu. 
11:42
Terroristen var född i Storbritannien, säger premiärministern Theresa May och åtta personer är nu gripna av polisen. 
13:37
Så har förstås IS tagit på sig attacken. En fjäder i hatten för dem tycker de vare sig det är sant eller inte. Terroristen, som ännu inte namngetts, har varit föremål för undersökning av MI5 för några år sedan för just våldsam extremism. 
17:20
Det var 52-årige Khalid Masood som var terroristen, en kriminell. Vem är förvånad? Han försvann efter sina mord, drog till andra sidan. Och får naturligtvis inga 72 jungfrur i paradiset. Bara nys. När ska människor börja tro på sig själva istället för gudar?
24.3.2017
En man 75 år gammal har dött av sina skador. Offren för attentatet är således fem nu. 
13:08
Terroristen föddes som Adrian Russell Elms, men har haft flera olika identiter och konverterat till islam och blivit Khalid Masood. Han var trevlig säger grannarna. Tio är nu gripna av polisen och misstänkta i samband med terrordådet. 
28.3.2017
Terroristens mamma, Janet Ajao, som födde honom när hon var sjutton år, tar totalt avstånd från vad sonen har gjort. Hon bor i Wales är 69 år och bor där tillsammans med sin man som är från Nigeria ursprungligen. 
Bild från direktsändningen i London
från BBC World News

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar