söndag 4 november 2018

Ungdomar tältar för att få fortsatt boende

UPPDATERAT
Ja vi blir aldrig av med de där ungdomarna, som kom hit för två år sedan. Nu tältar de utanför boendet där de fick plats i Solna. Men kommunerna runtom i landet har inte ansvar för dem mer än två år. Sedan är det upp till var och en att själva hitta någonstans att bo. Men de här männen ska tvinga sig in i lägenheter på något sätt. Och fortsätta att bli försörjda av skattemedel under något årtionde. Jag skäms å deras vägnar. 

De får nu samma stöd från samhället som vem som helst som är hemlös. Som till exempel 75-årige Per-Olof Larsson som har varit hemlös i stort sett sedan 1980-talet. Äntligen har han fått flytta in i ett servicehus i Enskededalen. Dessa nykomlingar till Sverige har redan fått stöd i två år och nu kan de gå till socialjouren för att få någonstans att sova. De får stanna i sina tält till i morgon, men sedan måste de bort. Det hjälper inte att obstruera. De kommer dessutom att ha jobb att gå till betalda av skattemedel. Ta dem!

Ta nu exempel av 75-årige Per-Olof Larsson och försök att passa in någonstans. Han befann sig på Skarpnäcksgården förra vintern, men stod inte ut för det var ett hem för missbrukare. Då valde han att sova där det gick utomhus eller sitta på nattbussen. Om han klarade det vid sin ålder ska ni ungdomar kunna klara det också. Och inte bara kräva mer och mer av oss andra i samhället. Per-Olof Larsson lider dessutom av lungsjukdomen KOL. Plus att han blev rånad och slagen av tonårsungdomar. 
6.11.2018
De tillfälliga bostäderna försvårar integrationen, säger nu länsstyrelserna i landet. Jo det gör det för andra ungdomar också, som är födda här. En bekant ungdom till mig hyrde just ut sin lägenhet i andra hand och fick en så tacksam kvinnlig ungdom som hyresgäst. Denna hade bott på soffan hos kompisar under lång tid. Den lilla lyan är på under 20 kvm, men att ha en egen säng och en dörr att stänga om sig är guld värt för alla människor. Att bo, kunna äta och arbeta är absolut grundläggande i vårt samhälle, men bostäder har det varit brist på sedan efter andra världskriget i Sverige. Jag bodde i andra hand med mina föräldrar på olika ställen i Stockholm när jag föddes 1945. Inget nytt under solen.
7.11.2018
Och nu är tälten rivna och ungdomarna borta. De vet inte var de ska bo, säger Josef Alheraki. 
8.11.2018
Nu skjuter Stockholm till 20 miljoner kronor och ger dessa till Stadsmissionen så att deras boenden blir kvar. Tidigare skulle de stängas. Ensamkommande ungdomar över 18 år får därmed fortsätta att bo där. Det här gäller 300 ungdomar som bor hos Stadsmissionen eller i familjehem. Det är Stockholms nya blågröna majoritet som har bestämt detta. Det här betyder att var och en av de ensamkommande ungdomarna tilldelas kring 66 000 av kommunala skattemedel för 2019. De statliga bidragen ska upphöra nästa år.
9.11.2018
Här avslöjar bloggaren Rebecca Weidmo Uvell att tältlägret var arrangerat av vänsteraktivister och att media hade fått mejl om detta. Jo så fungerar Sverige numera. Tyvärr så ställer journalister upp på detta utan några svåra frågor för det är så synd om dessa ungdomar. 
Här tältar männen för att obstruera.
De får hjälp som alla andra i Solna.
Men måste sluta tälta här.
Faksimil från facebook. 



Hemlöse Per-Olof Larsson har äntligen
fått ett boende vid 75 års ålder.
Tidigare gick han runt på stan
med sin rullator.
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar