måndag 5 november 2018

Ulf Kristersson ska föreslås som statsminister

UPPDATERAT
Talmannen Andreas Norlén säger i dag att han den 12 november kommer att föreslå Ulf Kristersson som statsminister och förelägga detta för riksdagen. Det är inte rimligt att återigen ge något sonderingsuppdrag till en partiledare. Annie Lööf har fått motstånd från moderaterna och kd och hon får därför inget sonderingsuppdrag. Ulf Kristersson behöver meddela vilka partier han vill regera med i så fall. 
12:16
Annie Lööf beklagar att hon inte fick sondera. För då har det inte undersökts på djupet hur det blir med Alliansen. Det är verkligen politikersnack och så måste hon ju säga, för det inser ju var och en att detta bara skulle ha förlängt processen och skapat mer oro i leden. Nu kommer antagligen Kristersson bli fälld om han inte lyckas få ihop Alliansen och dessutom får passivt stöd från sverigedemokraterna. Tjatigt! 
7.11.2018
På onsdag den 14 november ska det blir omröstning om Ulf Kristersson verkligen får lov att bli statsminister. Måtte det här ta slut någon gång! Det rimliga är ju att borgarna får regera, men Löfven lär väl ändå sitta kvar. Trots att han är avsatt. Suck! Vår nye käre landsfader. Sic!


Nä SVT hade fel där om vad talmannen
skulle göra.
Det blir istället Ulf Kristersson som föreslås
som statsminister måndagen den
12 november. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar