onsdag 28 november 2018

Kampen mot sverigedemokraterna

UPPDATERAT
Jovisst är det så att de små partierna i riksdagen skulle totalt försvinna eller redan ha gjort det om det inte vore för den stora kampen mot sverigedemokraterna. Där står hjältinnan Annie Lööf på barrikaderna och kan tänka sig till och med att regera med socialdemokraterna. Bara de går med på hennes villkor. Och liberalerna kämpar mot högerpopulismen med svärd och sköld. Likt dåtida vikingar. 

För visst är sverigedemokraterna sådana att om de får ens ett litet lillfinger så tar de genast hela handen och i förlängningen är vi tillbaka till 30-talet och snart står kriget och koncentrationslägren ännu en gång för dörren. Skräckbilderna av vad som kan målas upp är många. För övertygelsen att politiken är vår ledstjärna har ersatt både kyrkan och Gud. Det är en sammanblandning som gör att alla goda tror på statsministern. Bara det inte är Jimmie Åkesson. För han tillhör det andra gänget. De som kommer att störta oss alla i de djupaste hålorna i det gamla helvetet.

Men tiden är en annan nu än på 30-talet. Fast en del går på locktonerna från detta årtionde. Både politiskt och ekonomiskt. Det gäller att leva nu och berika sig så fort det går innan nästa ekonomiska våg av elände och nöd drabbar oss. Särskilt gäller detta de som sitter i riksdagen och som tror att de för alltid är skyddade av sina stora inkomster. Det behöver inte vara fel. Och så har vi dagens pirater och rövare, som också skyddas av staten genom att de kan tvätta sina pengar och dra iväg till resten av världen. Vare sig de kallas finansmän eller banditer och kriminella. 

Måtte vi nu få Stefan Löfven ännu en gång som statsminister. Då fortsätter vi som vanligt och hoppas att det går bra och att Gud eller politikerna kommer att belöna oss för vår godhet. Och landet är äntligen återigen på rätt spår!
18:53
Spelet går vidare med att liberalerna vill ha en kraftig högersväng av socialdemokraterna och Stefan Löfven måste tänka lite till. Uppenbarligen behöver han mer tid tror jag och det blir ingen statsministeromröstning den 3 december, som det var sagt. Nej varför behövs en regering? Låt allt flyta. Tills statsminister Stefan Löfven kan ta över igen. Halleluja!

Måtte vi få Stefan Löfven som statsminister.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar