fredag 15 mars 2019

Brenton Tarrant skjuter muslimer på Nya Zeeland

UPPDATERAT
Nya Zeeland verkar ha fått sina första terrorister. Brenton Tarrant har lagt ut en video när han går mot en moské och skjuter mot folkmassan. Ingen vet ännu hur många döda som krävdes i Christchurch. Men tre män och en kvinna är gripna. Brenton Tarrant är från Australien och verkar vara en övertygad antimuslim. Det är så trist när världen faller offer för terrorister. 

Han sägs ha skrivit ett manifest likt norrmannen Breivik och detta verkar vara återigen någon som har gått totalt fel i sitt liv. Bomber är också hittade under fordon i närheten av massakern, som sägs har krävt dussintals offer. Två moskéer attackerades av gärningsmännen. Ännu är mycket oklart, men helt klart är att Nya Zeeland också ryckts ur sin oskyldiga syn på våldet i landet.

Den 28-årige australiern säger att han föddes in i en låginkomstfamilj i arbetarklassen och att han bestämde sig för att stå upp för att säkra framtiden för hans folk. Han utförde denna attack för att reducera migrationsströmmarna till europeiska länder. Uppenbarligen har denne man tagit på sig världens problem, vilket alltid gör att det går att misstänka psykiska problem hos honom själv. Han säger att det var terrorattacken i Stockholm, som "inspirerade" honom och särskilt då den 11-åriga Ebba Åkerlunds död
8:06
Minst 40 döda säger nu olika medier. Så trist med detta våld. Det gör enbart att våldet blir större i världen.
10:42
Dödssiffran ligger nu på 49 döda. 
15:22
En ljushårig liten vit pojke, som förlorade sin pappa till cancer, styrketränade och reste i världen och såg en invasion av immigranter i Europa. Han borde ha sökt hjälp för sorgen efter pappa istället, som bara blev 49 år trots att han också vurmade för att sköta sig fysiskt. Brenton Tarrant tjänade pengar på Bitcoin och kunde resa i världen har han berättat. Hans föräldrar hade skotskt, engelskt och irländskt ursprung. Dödsstraff finns inte i Nya Zeeland. Befolkningen uppgår till drygt 5 miljoner människor och muslimerna är bara någon procent av befolkningen.
22:06
Brenton Tarrant hade licens för alla de vapen han hade med sig. Han hade ingen kriminell bakgrund alls. Han var helt ostraffad. Premiärminister Arden säger nu att Nya Zeelands vapenlagar måste förändras. Brenton Tarrant hade fem vapen varav två var halvautomatiska. Sammanlagt 87 personer har förts till sjukhus. Omkring 20 av dem har svåra skador. Tolv ligger på intensivvården. 
16.3.2019
Tre dagar innan dådet lade Brenton Tarrant ut bilder på internet av sina vapen och kulor. Fullklottrade med namn och symboler. Ingen reagerade. Ingen tipsade polisen. Han säger i sitt "manifest" att han var etnonationalist, ekoterrorist, kommunist, socialist samt anarkist. Han ser sig som europé fast han är född och uppvuxen i Australien. En aning förvirrad ung man, som borde ha sörjt sin pappa och inte flytt till något intellektuellt ytligt bygge i vänsterhjärnan. Jag vet hur svårt det är att förlora sin pappa till cancer för söner, eftersom mina har gjort det. Då behövs det att låta högerhjärnan och det känslomässiga att komma till tals på ett vettigt sätt och inte genom att gå bärsärk bland andra människor. 
17.3.2019
Dödstalet har nu stigit till 50 personer. 
16:48
Brenton Tarrants farbror och farmor har framträtt och har berättat hur skakade och chockade de är över detta. De såg ingenting ovanligt hos honom när han kom tillbaka för ett år sedan till Australien efter sina resor i världen. Han kom tillbaka till sin systers födelsedag och var sig själv då, enligt vad hans 81-åriga farmor säger. De båda säger att de är så ledsna över vad som har hänt på Nya Zeeland.
18:28
Det var ett par erfarna poliser, som råkade befinna sig i närheten, som grep Brenton Tarrant. De fick syn på bilen, som kryssade mellan filerna och hade varningsblinkers på. De beslöt sig för att stoppa honom och körde in i sidan på bilen. De fick stopp på bilen och drog ut honom från passagerarsidan. Det var tur att ett par så erfarna poliser, med mer än 20 års tjänstgöring var, var de som stoppade honom. Det finns några skotthål i vindrutan på Brentons bil, antagligen har polisen skjutit mot bilen. 
20.3.2019
Turkiets president Erdogan tog i och sade att alla som kommer till Turkiet med antimuslimska känslor ska skickas tillbaka i kistor "som deras far- och morföräldrar" gjorde efter slaget vid Gallipoli år 1915. Tusentals australier och nya zeeländare dog i det slaget i första världskriget och minnet av det lever i Australien. Premiärminister Morrison i Australien kräver att uttalandet tas tillbaka.
30.3.2019
Jo det är Israels fel att detta dåd ägde rum. Det säger imamen i Nya Zeelands största moské. Mossad låg bakom, det är Israels säkerhetstjänst, och det var sionistiska pengar som gjorde detta möjligt. Israels ambassad på Nya Zeeland fördömer uttalandet och säger att det är "absurt" och antisemitiskt. 


Jag har skrivit många inlägg om Anders Behring Breivik vilket ni kan se här.  Brenton Tarrant vände kameran mot sig själv
före terrroattacken mot muslimer. 

På vapnen står namnen på
andra terrorister. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar