fredag 29 mars 2019

IS-barn inte välkomna i Danmark

Regeringen och Danskt Folkeparti i Danmark vill att barn till IS-danskar som har dragit ut i ett heligt krig inte ska välkomnas tillbaka till Danmark. De ska inte kunna vara danska medborgare. Också danska socialdemokraterna kan förstå tankegången, men det finns ingen lagtext ännu och den kommer inte förrän det har varit val i Danmark under första halvåret i år. Valdagen är inte bestämd ännu. Radikale venstre tvivlar dock på att det behövs någon lag. Finns det överhuvudtaget några danska barn hos IS-föräldrar undrar partiet. Föräldrarna kommer i framtiden att fråntas sitt danska medborgarskap om de har dubbelt sådant. Det ska ske utan att någon domstol är involverad i detta. Bara rent byråkratiskt. Och kan bli verklighet i sommar. 

Syrienkrigare har vänt tillbaka till exempelvis Frankrike och begått terrorbrott på Bataclan då 129 människor dödades. Danska regeringen vill ta ifrån dem medborgarskapet nu innan de kommer tillbaka till Danmark. I Sverige var tongångarna något helt annat från utrikesminister Wallström för terroristerna var ju offer, sade hon apropå Bataclan. Men jag skrev redan då för tre år sedan att offertänkande gällde inte för dessa människor är indragna i en sekt. Terrorister är psykopater utan moral.

I Sverige är politikerna förlåtande som om de vore Jesus. Och livrädda för att göra bort sig i internationella sammanhang. Så har det varit sedan vi inte gick med i andra världskriget utan hukade för Hitler och lät hans trupper passera genom Sverige till det ockuperade Norge. I Danmark har de upplevt andra världskriget och har en annan syn på människor. Rädda barnen rycker ut här och försvarar terroristbarnen. Norge kommer inte att göra likadant som Danmark meddelar integrationsminister Jan Tore Sanner. 

Sådana här barn ska inte längre få vara danskar.
Faksimil från Youtube.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar