onsdag 13 mars 2019

Storbritannien kan inte lämna EU utan avtal

UPPDATERAT
Det blir kaos ifall Storbritannien lämnar EU utan avtal den 29 mars. Både för andra EU-länder och för engelsmännen. England kan inte stå för sig själv längre fast de tror så. Världen är en enhet och särskilt Europa är det. Det har gått lite fort för Östeuropa kom in tidigare i EU än de skulle och man kan se att det har blivit problem i England genom alla människor som kommer därifrån, som hoppas på bättre liv och som bor i utdömda hus i Storbritannien till ockerhyror. Ofta lurade av andra som också är nya i landet. Det beskrivs i massor med avsnitt i dokumentären "Vräkning pågår". 

Hur ska Storbritannien bli av med alla, som efter 29 mars i så fall befinner sig olagligt i Storbritannien? Alla de som inte har rätt att befinna sig längre i landet? Ska de jagas ur landet av polis? Och hur går det med varor till och från EU? För att inte tala om gränsen till Irland, som kommer att fortsätta att vara med i EU. Omkring 10 procent av statsbudgeten per år lär Storbritanniens utträde ur EU kosta. No man is an island heter ordspråket. Inte heller Storbritannien är längre en ö. Landet sitter ihop med Frankrike genom tunneln under Engelska kanalen.

Den okontrollerade invandringen var det starkaste argumentet för att lämna EU. Alla har vi väl sett lägren vid Calais där afrikaner väntade på en chans att ta sig till andra sidan och ett bättre liv. Engelsmännen trodde också att de skulle kunna återta sitt inflytande i världen genom att bli självständiga. Mindre byråkrati skulle det bli bara Brexit blev verklighet. Det fanns även kring 100 miljarder att spara, för landet betalade långt mer än de fick tillbaka från EU. Men nackdelarna verkar överväga för Brexit ger ingen tillgång till EU:s inre marknad. Ett separat avtal har Norge, men landet kan inte påverka EU eftersom det inte är medlem. Likadant skulle det bli för Storbritannien. 

Nu ska det röstas i dagarna två om ifall Brexit ska ske utan avtal, ifall det blir nej på det i dag ska röstningen i morgon handla om en eventuell uppskjutning av Brexit längre fram i tiden än 29 mars. Hur man än ser på det så har Storbritannien ställt till det för sig. Tullarna på varor från EU kommer att bli mellan 20-50 procent. Priserna rusar sålunda i höjden i Storbritannien för konsumenter. Om nu inte regeringen kan skjuta på hela lämnadet av EU till längre fram i tiden.
20:20
Parlamentet i London röstade med fyra rösters övervikt för att inte lämna EU utan ett avtal. Katastrofen är därmed avvärjd. För tillfället åtminstone. Mycket återstår för att ordna till ett avtal som går att acceptera medan EU säger att inget går att ändra. 
20:36
Den andra omröstningen sade att Storbritannien inte ska skjuta upp att lämna till den 22 maj utan utträdet ska ske den 29 mars.
14.3.2019
I dag går så denna krångliga politiska fars vidare för premiärminister Theresa May kommer att be parlamentet att rösta för att landet ska få ett kort uppskjutande till den 30 juni i år, men detta kan bara ske om parlamentet har röstat för det avtal som finns till slutet av nästa vecka. Inte så troligt. Om parlamentet inte gör detta, godkänner det framförhandlade avtalet, måste de få ett annat avtal och det kan ta upp till två år har EU sagt. Theresa May säger nu att parlamentet måste backa henne eller förlora Brexit helt och hållet. Jo det är väl vad många vill, stanna kvar i EU.
19:36
Parlamentet vill skjuta på allt till längre fram. Det röstade de om i kväll och det blev 412 mot 202 och Theresa May får snällt be EU om detta. Vi lär få se hur det går. Inte undra på att både vänsterpartiet och sverigedemokraterna i Sverige har ändrat sitt partiprogram där de tidigare ville att Sverige också skulle lämna EU. Vilket kaos!
19.3.2019
Talmannen i parlamentet sätter nu stopp för premiärminister Theresa Mays försök att för tredje gången rösta om samma avtal med EU. Och då för han bära hundhuvudet för att Storbritannien inte kan få något avtal innan tidsfristen går ut den 29 mars. Kringelikrokar i politiken.
20.3.2019
Till slut har Theresa May begärt hos EU att få flytta fram utträdet till den 30 juni.
21:23
Och EU säger att det går bra, men då måste parlamentet godkänna avtalet. Moment 22. 
22.3.2019
Jodå Storbritannien kan få lite förlängt om de godkänner avtalet. Ska inte önationen förklara krig snart mot EU? Vilka underliga turer. Men nu ska parlamentet rösta igen om samma avtal.
25.3.2019
Det finns ingen möjlighet att få igenom en tredje omröstning med positivt resultat så därför skjuter premiärminister May upp denna. EU kan vänta till den 12 april innan det blir ett Brexit utan något avtal. Turerna är många, men risken stor att det blir en krasch ut från EU. 
29.3.2019
För tredje gången har parlamentet röstat nej till EU-avtalet. Vem bryr sig längre om vad politikerna gör i Storbritannien? Otroliga turer.
11.4.2019
Storbritannien lämnar inte EU nu utan eventuellt om sex månader i höst. Kommer de ens att någonsin gå ur? Turerna är otroligt byråkratiska och politiska. Den 31 oktober är nästa datum. Parlamentet i London har röstat
för att inte lämna EU utan
ett avtal.  
Parlamentet röstade för att inte skjuta upp att lämna EU till 22 maj.
Datumet 29 mars står kvar. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar