torsdag 21 mars 2019

Reporter med falskt namn Cheyma Moufid i SVT

UPPDATERAT
Cheyma Moufid 23 år, som jobbar iförd slöja är reporter åt SVT och rapporterade om snöröjning i förorter. Hon är inte folkbokförd i Sverige. Däremot är Tjema Moufid folkbokförd i Järfälla. Hennes pappa är ursprungligen från Tunisien. Han är en radikal imam. Tjema Moufid bor ihop med sin pappa. Moskén i Järfälla beskrivs ha nära kopplingar till regimen i Iran och har i ett flertal år övervakats av Säpo. Imam Ali Center har även krävt att Sverige ska inskränka yttrandefriheten och införa en lag som ”kriminaliserar skymf mot alla religioner”. 

Cheyma/Tjema Moufid är utbildad till journalist vid Södertörns högskola och hon har också haft ett twitterkonto där hon har propagerat mot Israel, men det har hon raderat nu som reporter. Hon tycker inte om sverigedemokrater, men har hyllat islamister. Någon som delar extremt material på nätet bryter mot sitt anställningsavtal med SVT.

Cheyma/Tjema Moufid jobbar åt SVT:s Stockholmsredaktion och hon har framträtt senast i går i slöja och berättat att Stockholms stad inte kontrollerar hur snöröjningen fungerar i invandrartäta områden som Tensta, Rinkeby och Kista, för där finns inga stickprover på hur denna snöröjning är utförd. 

Om ett företag vill framstå som neutralt menar EU-domstolen att företaget kan förbjuda sina anställda att ha slöja. Politiska, religiösa eller filosofiska attribut kan vara förbjudna i företagets policy. Sveriges Television har ett avtal med staten där det uttryckligen står att företaget ska vara sakligt och opartiskt. Att då stå med det religiösa omdebatterade attributet slöja i sändning är en påverkan i bild, som inte borde förekomma. Programverksamheten skall bedrivas självständigt i förhållande till staten, olika intresseorganisationer och andra maktgrupper i samhället ska inte kunna påverka. Ingen reporter uppträder med kors runt halsen i SVT. Alla religiösa symboler borde höra hemma någon annanstans än i TV-rutan.
22.3.2019
Nyss framträdde politikern Ebba Busch Thor i rutan i Morgonstudion. Hon är kristdemokrat, men inte ens hon hade någon religiös symbol på sig. Fast hennes parti vilar på kristen grund. Hon vet att det inte är lämpligt med sådana symboler. Det stöter bort människor. Sverige är ett sekulärt land. Staten och kyrkan är skilda åt. Cheyma/Tjema Moufid är en radikal islamsk reporter
på SVT:s Stockholmsredaktion.
Faksimil från SVT. 
Ebba Busch Thor framträdde i Morgonstudion utan
några religiösa symboler. 

2 kommentarer:

  1. Jag instämmer helt. Vill dessutom upprepa att SVT borde inte acceptera hennes muslimska klädsel.
    Thomas

    SvaraRadera
  2. "– De skrev att jag stavade mitt förnamn annorlunda för att dölja min koppling till min pappa, som tydligen är terrorist, vilket han absolut inte är. Anledningen till att jag stavade mitt förnamn på ett annat sätt var för att det ska vara enklare för folk att uttala, men alternativa medier kopplade det till allt möjligt som inte stämde."

    https://www.nyhetsbyranjarva.se/cheymas-forsta-inslag-ledde-till-en-hatstorm/

    SvaraRadera