tisdag 19 mars 2019

Äntligen Pär Nuder!

UPPDATERAT
Nu lämnar Pär Nuder styrelser på löpande band: Skistar, AMF och Fabege. Även tredje AP-fonden kommer han att lämna nu efter åtta år i styrelsen. Han var finansminister hos Göran Persson 2004-2006 och lyckades kläcka ur sig att min generation 40-talisterna var "köttberg", som skulle födas av hans generation 60-talisterna. Den korkade finansministern glömde att statsministern Göran Persson också tillhörde 40-talisterna.

Han sägs nu ha uppfört sig illa under VM i Östersund och att det var därför han fick lämna Skistar. Han har frivilligt lämnat pensionsbolaget AMF och ställer inte upp för omval hos fastighetsbolaget Fabege. Var på tiden tycker jag att han får betala något för sina dumheter att skylla på grupper hit och dit, vilket socialdemokraterna tycker om att göra. Det är ofta de äldres fel att det går dåligt för Sverige. Det tyckte senast Annika Strandhäll socialminister när hon ställde pensionärer mot invandrare för vi gamlingar behövde ju så mycket vård.

Pär Nuder tillhör dem som har levt gott på oss andra genom livet. Han har inte alls behövt att "föda" oss pensionärer. Vilket skitsnack! Pensioner har vi betalat till hela livet, men vi får inte tillbaka tillräckligt. För pengarna snoddes under 90-talet- 258 miljarder - för att täcka in kostnaderna för att regeringen då hade gjort bort sig och orsakat den värsta finanskrisen, som jag har upplevt. Det var då dumskallen Bengt Dennis, chef för riksbanken och socialdemokrat,  fick räntorna att gå upp till 500 procent. För kronan skulle försvaras. Men den flyter sedan dess. Och vi fick betala och betala för att bankerna skulle räddas. Pär Nuder själv har upprört förnekat att han skulle ha uppfört sig olämpligt. Det återstår väl att se. Eller kommer detta nu att tigas ihjäl så att vi aldrig får veta vad som har hänt?
20.3.2019
Pär Nuder tjänade kring 2 miljoner förra året på sina styrelseuppdrag. Nu förlorar han uppdrag på 1,3 miljoner, men han har kvar andra uppdrag i sitt bolag. Där brukar han ha omkring 7-8 miljoner per år i inkomster. Så det går inte någon nöd på Pär Nuder inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar