onsdag 6 mars 2019

Stefan Löfven vill ha en tribunal

UPPDATERAT
Jo tidigare har regeringen uttryckt att det behövs något som är en domstol efter vad som har hänt i det tidigare "kalifatet" i Irak och Syrien. Det finns en domstol i Haag, men den verkar vara för liten eller för klen i det här fallet, för nu vill Stefan Löfven ha en tribunal eller något liknande för detta är "ren och rituell ondska", säger han. I EU kommer frågan att tas upp i morgon och det behövs att EU står upp för folkrätten, menar Löfven. Om igen tas Balkankriget och vad som hände i Rwanda som exempel för där gick FN in med tribunaler. De här människorna ska inte komma undan. Risken för detta är nog stor om de kan ta sig till Sverige, för naturligtvis kommer ingen av dem att någonsin erkänna något brottsligt. Och det är först nu som det kommer att bli ett brott att ansluta sig till en terrororganisation i Sverige. Allt sådant samröre blir olagligt från den 1 augusti i år. Lite sent väl?
7.3.2019
Ett 40-tal svenska medborgare har gripits nu i Syrien. De tillhör IS och har gett upp i Baghouz. Sammanlagt har omkring 300 svenskar åkt till Syrien för att ansluta sig till IS. Kring 150 har kommit tillbaka till Sverige. Sverige har tagit emot kring 172 000 flyende från Syrien. Det är den största utrikes födda gruppen i Sverige. Förra året uppgavs att ett 40-tal svenskar satt fångna hos kurderna. Norge har mycket strängare terroristlagar än Sverige och Michael Skråmo, som är norsk medborgare, riskerar nio års fängelse enbart för att ha levt i Syrien med IS. Jesper Söder, som strider för kurderna, är övertygad om att Norge kommer att ta hem Michael Skråmo och döma honom till fängelse. 

Här skrev jag tidigare om ondska. 

För övrigt tycker jag att Svenska Nyheter slog huvudet på spiken när de rappade om vad som hände. Obs detta är ett humorprogram i SVT. 


Faksimil från SVT.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar