lördag 23 oktober 2021

Å 2016 blev jag upprörd över alla mord

 År 2016 började jag räkna alla mord i Sverige. De låg över det antal som kom från statliga Brå, vilket jag aldrig fick någon förklaring till. Visst kan jag ha räknat fel på en del, men inte på tiotals mord. Jag tog förstås bort de fall som visade sig vara självmord eller olyckor. Jag skrev till slut till justitieminister och migrationsminister Morgan Johansson år 2019, då jag hade räknat i mer än tre år. Men har fortfarande inte fått något svar. Förr i världen brukade ministrar svara på brev även om det var utslätat och intetsägande, men varför ska de ha någon kontakt med folket? De regerar bra ändå tycker de själva. 

Folket får bara säga sitt vart fjärde år och den senaste gången 2018 så gjorde Stefan Löfven allt för att behålla makten. För enligt honom och andra var sverigedemokraterna det farligaste som hade uppenbarat sig sedan 30-talet. Bara socialdemokraterna kunde få lite mer tid på sig att uppfostra folket och de nytillkomna, så skulle Stefan Löfven och de andra kunna regera i eviga tider. Exakt så som det alltid hade varit enligt den socialdemokratiska historieskrivningen. 

Så blev det inte nu utan Stefan Löfven avgår och istället kommer hårdföra Magdalena Andersson att få makten i år i partiet. Hon är inte populär hos folket och kan knappast rädda regeringen från att bytas ut nästa år i september. Det är välbehövligt. Kanske kan lite bevaras av det som en gång uppfattades som Sverige. Lugnet, de lite blyga och vänliga människorna, naturen och de skolade ingenjörerna, som bidrog stort till 1900-talets goda utveckling i Sverige. 

Men nu ligger Sverige högst på listan över skjutningar i EU. Landet har mer än tre ggr så många skjutna som i övriga EU. För alla hyllar de gangsterrappare som nu tagit över också i gängen. Jag har redan skrivit förut i år om Yasin Abdullahi Mahmoud, som hyllades av SVT och fick framträda och säga att han hade lämnat det kriminella livet. Då blev han genast förlåten och framhölls som ett ideal för andra ungdomar av SVT. 

Han hade varit misstänkt för mord och suttit häktad, men släpptes och fick 100 000 kronor som skadestånd och tröst av staten. Han häktades sedan misstänkt för kidnappningen och rånet av Einár och dömdes för det också i tingsrätten. Han sitter nu och väntar på upprättelse i hovrätten nästa vecka. Brottsoffret Einár är död och kan inte vittna. 

Jag vet att kulturvänstern precis som vänsterns Rosanna Dinamarca anser att det här mordet på Einár beror av klassklyftor. Jag skulle snarare tro att det beror av egoism och att vilja ha allt genast. Att inte bry sig om att anpassa sig till samhället utan ta brottsliga genvägar. Så har gangstervärlden sett ut sedan Al Capone och 20-talets Chicago. Tyvärr har detta ideal letat sig in i Sverige från USA och vi ska se upp till dessa galningar som våra idoler. 

Ingen vågar nu knysta om vilka som ligger bakom mordet på Einár för då kan vem som helst åka dit för rasistiskt förtal. Allt måste nu bevisas om och om igen för att överhuvudtaget få fast någon av mördarna. Av alla de 17 mord som har begåtts i Järva sedan 2018 har ett klarats upp och polisen skriker efter resurser för att kunna lösa fler mord. Mordet som klarades upp begicks av en 16-årig pojke och han fick tre månaders ungdomsvård.

Hela 350 olika grupperingar i Sverige är gangsters, konstaterade Lasse Wierup redan förra året. De anser att de har vunnit mot staten och polisen, för de åker knappast fast eller kan utnyttja rättegången till att håna poliser och domstol. Socialtjänsten har daltat med ungdomsbrottslingar i åratal utan framgång. De breda frivilliga insatser som kostar mycket pengar bryr sig inte våldsbenägna ungdomar om, så länge de tycker de har ett härligt liv som kriminella. 

Typiskt nog stals en dyrbar Rolex från Einár när han rånades av andra gangstrar. Statussymboler är viktiga. I sitt korta liv tjänade Einár uppskattningsvis 6 miljoner kronor på sitt rappande. Hans kidnappare begärde att få 3 miljoner av pengarna, men det fick de aldrig. Ännu ett motiv till att mörda honom förutom att han hånade dem i sina rappande texter. Särskilt att han beskrev kidnapparen Haval Khalils lillebrors mord i låten "Dansa" tog säkerligen hårt. 

Yasin Byn och Haval Khalil dömdes i tingsrätten för kidnappningen och rånet av Einár. Nästa vecka ska de till hovrätten, men vittnet Einár är skjuten och avrättad. 


1 kommentar:

  1. Tack för som vanligt kloka tankar. Vi får aldrig låta nuvarande tillstånd beträffande den grova våldsbrottsligheten bli det nya normala.
    Det bedrövliga är att SvT inte pressar ansvariga politiker hårdare, och med gedigen statistik i ryggen; idag kommer dessa ministrar alltför ofta undan med allt tal om vad de gör nu och fagert tal om att allt ska bli bättre i framtiden. Spela gärna upp motsvarande uttalanden för några år sedan och visa upp hur verkligheten alls inte följt det som utlovats. Det enda som kan föranleda verksamma åtgärder är om politikerna känner att deras egen maktställning kan vara hotad - brottsoffers lidande eller människors otrygghet el. dyl. berör dem tydligen inte i ryggen.

    SvaraRadera