onsdag 20 oktober 2021

Nu ångrar sig Svantesson om rasistiska sd

Det har bara gått fem år sedan sd var ett rasistiskt parti, men nu säger Elisabeth Svantesson (m) att hon ångrar detta. Alla gick åt samma håll och det gick inte att stanna upp och tänka efter, menar hon.  Och egentligen tyckte hon inte så. Där ser man! Vilken tur då att det inte gick fem år till innan hon sade detta. Eller tio år. Men det är väl svenska folket, som har fått henne att ändra sig. För där ligger väljarnas siffror stadigt på 18-20 procent för detta parti, som ska vara så rastistiskt. 

Men samtidigt säger undersökningar och krönikörer att svenskar är det minst rasistiska som finns i världen. Men FN klagar över att vi inte gör tillräckligt för att få stopp på rasistiska organisationer. Och det är fritt fram att vara rasist mot svenskar i allmänhet. För de omfattas inte av lagstiftningen. De är ju än så länge i majoritet i landet. 

Svårt det där med rasism, men definitionen från Wikipedia säger att det handlar om "ett system av föreställningar, tro och ageranden som baseras på en världsbild eller ideologi där människan delas upp i raser, som kan rangordnas i en hierarki. Detta baserat på särdrag som anses medfödda eller oföränderliga".  

Mänskligheten betraktas som en enda sort fast vi har olika utseenden. Och visst kan något man itutats sedan barnsben finnas kvar i människor, men sådana särdrag gällande religion eller annat är inte medfödda och kan ändras. De första människorna i norra Europa hade blå ögon och var mörka i huden. En sort vi inte ser så ofta nu. Men det är bevisat att de fanns. Efter istiden. 

Elisabeth Svantesson intervjuas här i "30 minuter". Ni kan se det här. 


Sverigedemokraterna har blivit mer rumsrena sedan 2010 menar Elisabeth Svantesson. De är inte längre något förbjudet parti för moderaterna. Kan bero av deras ständigt höga opinionssiffror.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar