onsdag 27 oktober 2021

Alec Baldwin sköt ihjäl en människa

UPPDATERAT

Att skådespelaren Alec Baldwin sköt ihjäl fotografen Halyna Hutchins vet i stort sett alla som läser om filmer och deras inspelning. Det var den yttersta konsekvensen av en illa skött filminspelning, där många lämnade och nya togs in. Även regissören Joel Souza skadades men överlevde tack och lov. Det finns många vittnen som såg hur vapnen hanterades slarvigt och att lösa och skarpa skott förvarades bredvid varandra. Filmteamet hade roat sig med att skjuta till måls på burkar några timmar innan det förfärliga hände. Vapnet som Alec Baldwin hanterade skulle inte ens ha innehållit några skott alls, eftersom det inte var en inspelning utan repetition i kyrkan, där Alec Baldwin skulle sikta direkt på kameran och skjuta sig ut ur kyrkan. 

Det är inte riktigt klokt att riktiga vapen används i filminspelningar fortfarande. Varför behövs de när det går lika bra med ofarliga kopior? Ljudet från ett vapen går alltid att fixa i efterhand och filminspelningar är så dyra att det viktigaste borde vara att de är säkra och att det är omöjligt att skada någon där med ett vapen. 

Alec Baldwin och filmteamet kommer alla att få leva med vad som hände där i Santa Fe och Alec Baldwin har ställt in alla åtaganden han hade sedan tidigare. Filmen är lagd på is under överskådlig tid. Och det pågår en brottsutredning, där den som räckte pistolen till Alec Baldwin och sade att den var "cold" är mest misstänkt. En så onödig tragedi, särskilt eftersom Hayna Hutchins var gift och hade en liten son, nio år gammal.

18:22

Alec Baldwin kan komma att åtalas. Inte för skådespelandet, men för att han var verkställande producent också för filmen och att det snålades på utgifter till denna film. Han hade det ansvaret. 

Det här är den sista bilden på den levande fotografen Halyn Hutchins i kulisskyrkan i Santa Fe där inspelningen av Rust ägde rum. Tusentals personer skjuts ihjäl varje år i USA och 2021 ser ut att bli ett rekordår.  De döda genom skjutningar var tidigare omkring 15 000 per år. Under pandemin har skjutningarna ökat dramatiskt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar