lördag 30 oktober 2021

Var inte girig och lita inte på annonser om bitcoin

Jag tycker lite synd om Suzanne och Rolf, men samtidigt inte. De gick på en av de där bluffannonserna med kändisar, som finns lite här och var, brukar alltid anmäla dem när de dyker upp på facebook. De litade på GW Persson som fanns i en av annonserna och betalade 99 euro för att få veta mer. 

En så trist historia som slutade med att de hamnade hos kronofogden för sina skulder på 270 000. Ett lån de aldrig själva sett röken av. Jag skrev för snart åtta år sedan att bitcoin var en internetbluff som användes i narkotikahandeln. Så paret Suzanne och Rolf har stöttat de kriminella, men själva skyller de på bankerna, som lånade ut pengar. För nu har de skulder i sex olika banker på kring 2 miljoner kronor. Någon har upprättat nya bank-ID i deras namn och tagit nya lån. 

Varför nöjde sig då inte Suzanne och Rolf, för de hade ju ändå kring 20 000 i månaden att leva av? Jo det är mänskligt att vilja ha lite mer och att tro på fagra löften. Men en gammal sanning är att låter det för bra så är det också så. Numera har Suzanne och Rolf kring 10 000 att leva av per månad. Det är hårt. De kommer att få ha det så tills lånet till Norwegian Bank är avbetalt. Banken fick rätt i domstol. En liten tröst är kanske att nu kan väl ändå inte bluffmakarna få ut mer i kontanter av paret i Hofors. 

Paret i Hofors gick på en bluffannons där GW Persson prisade bitcoin. Han har polisanmält detta. Och så kan man installera adblocker i datorn så man slipper så så många annonser. Särskilt bra mot bluffvarianten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar