måndag 4 oktober 2021

Där fick Lars Vilks fara till himlen

UPPDATERAT

 En svår trafikolycka vid Markaryd där båda bilarna började brinna tog livet av Lars Vilks och två poliser, som var med honom. Han hade varit i Stockholm och hälsat på Stina Dabrowski i Stockhomstrakten. Bilen kom över på fel sida trots mitträcke och krockade med en lastbil. Den ende som överlevde var lastbilschauffören, men han är svårt skadad. Svårt att begripa eftersom det var ljust ute på eftermiddagen i går. 

Lars Vilks blev 75 år. Han var dömd till döden av islamister för sina teckningar av profeten Muhammed, men lyckades överleva två mordförsök. Här skrev jag om vad som hände 2015 i Köpenhamn när en terrorattack genomfördes mot ett möte i Danmark om islamism och yttrandefrihet. Då klarade sig Lars Vilks oskadd ut genom en bakdörr. 

Vila i frid alla tre!

Här skriver Daily Mail om händelsen

Här skriver CNN om Lars Vilks

10:24

Polisen hade pressträff i Malmö och berättade att den civila polisbilen var extra tung 4,5 ton så det kan ha bidragit till den våldsamma krocken. Han hade livvakter som arbetade dygnet runt och de var också extra utbildade för att framföra den tunga bilen. Annars vet polisen i nuläget inte vad som har orsakat krocken, men de jobbar brett för att utesluta att det kan bero av "yttre påverkan". Det var inte, vad de vet, ett attentat av något slag. Fortfarande är platsen avspärrad för att utredningen ska bli så noggrann som möjligt. Polisen har hittat däckrester på platsen så det kan ha berott av en punktering av ett däck. Dock ska dessa däck vara punkteringsfria, men de kan gå sönder förstås. Livvakterna var hemmahörande i Malmö. Bilen lär enligt vittnen har kört i upp till 160 km i timmen. Olyckan utreds som mord för att polisen ska ha alla resurser tillgängliga. 

11:02

Jag uppmanade mina journalistkompisar att ställa sig på yttrandefrihetens sida och stötta Lars Vilks redan 2007, men det var naturligtvis dödstyst. Islamister har kunnat skrämma skiten ur media. Danmark var mycket friare på så sätt och fick också betala för det. De är mer motståndare till att landet ska tas över av dessa religiösa galningar än vad Sverige är. Här kan inte ens imamer som predikar mot det svenska samhället utvisas. Och inga moskéer stängs som de görs i Frankrike. Den här bilden gjordes 2007 när Lars Vilks hade en utställning. Men den uppmärksammades inte särskilt förrän Nerikes Allehanda publicerade den i en ledare om yttrandefrihet. Profeten M som rondellhund är titeln. Bilder från olycksplatsen utanför Markaryd. Inga bromsspår. Om man inte räknar de tvärgående högt upp i översta bilden. Torrt väglag. Bilen har dundrat genom mitträcket. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar