fredag 22 oktober 2021

Rapparen Einár ihjälskjuten

UPPDATERAT

Gangsterkriget går vidare och har krävt 19-årige rapparen Einárs liv. Han sköts i huvudet och bröstet i Hammarby Sjöstad i Stockholm i natt. Hans liv gick inte att rädda. Två män eftersöks. Han hade en hotbild emot sig. Rapparen Einár var den mest spelade under 2019 i Sverige. Hans korta karriär började när han som 16-åring slog igenom med "Katten i trakten". 

Det är för bedrövligt att det inte går att skydda någon mot att bli skjuten numera i Sverige. Einár hette egentligen Nils Grönberg och tillbringade en tid på HVB-hem i Dalarna för ett par år sedan och hade en stökig ungdom. Han förekommer i brottsregistret. Han ville beskriva sin uppväxt i Dalen (Enskededalen) för där finns det gangstrar och han ville skildra verkligheten. 

Det finns redan förklaringar till dödsskjutningen på internet. Det hade att göra med kidnappningen av Einár, där Yasin Byn och Vårbynätverket sades vara inblandade. De dömdes också till fängelse. Domarna är överklagade till Svea hovrätt. Vila i frid Einár!

Här skrev jag tidigare om denna kidnappning av Einár. 

12:14

Einár skulle vittna i hovrätten mot de som kidnappade honom nästa vecka. Han dök aldrig upp i tingsrätten och ville inte ens att hans mamma skulle anmäla brottet. Men nu var det beslutat att han skulle hämtas med polis för att vittna i hovrätten. Är absolut ett motiv för skjutningen plus att han var misstänkt för att ha knivhuggit någon den 9 oktober i Vårbynätverket på en krog vid Stureplan. Det var också motiv för att han skulle skjutas. Han mordhotades på internet. Han sköts i går kväll på nära håll. 3 kommentarer:

 1. Paradoxalt nog hade kanske Einar varit säkrare om han verkligen
  varit med i ett gäng ...

  SvaraRadera
 2. Från facebook: Filip Pelas
  25 oktober kl. 18:09 ·
  Ännu en skjutning har inträffat.
  Frågorna kring vad jag tycker om Nils ”einars” mord har haglat över mig.
  Självklart är det sorgligt när personer mördas, oavsett vem det är.
  Att en så ung man med mycket kvar av livet mördas är fel på alla sätt.
  Även om det är sorgligt så var detta tyvärr väntat.
  För många var Einar en känd rappare, för mig som bara kom i kontakt med honom på polisstationen så var han precis som många andra ”gangsterrappare” en gängkriminell som var inblandad i brott, ibland mycket grova brott.
  Min uppfattning är att många av dom rappare som toppar listorna & får priser i Sverige tillhör olika gäng.
  Jag tycker att det är förkastligt hur svenska medier fortsätter att glorifiera dessa kriminella artister & ge dom priser så att de framstår som förebilder när majoriteten utav dom är raka motsatsen.
  Jag har valt att inte lyssna på denna typen av musik som syftar till att skada polisen, uppmana till kriminalitet eller behandla tjejer som skit osv. Dels för att många utav dom som rappar om det lever efter detta, dels för att jag tycker det är kasst men också för att jag inte vill bidra till ytterligare gängkriminalitet. Jag vill inte bidra till att mer narkotika & vapen ska flöda på gatorna.
  De tre största inkomstkällorna för gängkriminella i Sverige är nämligen handeln med narkotika, tjejers kroppar & vapen.
  Det är många unga som följer mig och det är ni unga som dras in i skiten. Man lockas av fina bilar, dyra klockor & pengar.
  Till er vill jag skriva att allt det där är fake, många utav dom har skulder upp till öronen hos kronofogden eller till andra gäng.
  Den där tuffa bilden man får av dom på musikvideos eller i texterna är också fake. Väl inne på polisstationen så vill dom att vi ringer deras mamma eller pappa & så gråter dom i förhören..
  Den gängkriminella vägen är fel väg och det ser vi nu när vi har skjutningar bland gängen nästan varje dag.
  Det finns tre vägar ut.
  1: du mördas.
  2: du åker fast.
  3: du slutar begå brott & lyckas lämna.
  Jag vill avsluta med att skriva att mina tankar går till alla de som mist sina liv i dessa skjutningar. Och till familjerna❤️
  Vila i frid🕊
  SvaraRadera
 3. Det lilla monumentet nära mordplatsen, bakom kapellet, innehöll i
  morse, förutom mängder av ljus och blommor, bl a oöppnade, fulla,
  godispåsar och Coca-colaflaskor ...

  SvaraRadera