fredag 29 oktober 2021

Rättegång mot Ahmed Sakariye som sköt polisen Andreas Danman

 Ahmed Sakariye, 17 år,  fångades av övervakningskameror åkande på en elsparkcykel kort innan mordet på polisen Andreas Danman i Biskopsgården i Göteborg, men enligt honom har han inte alls varit där utan "chillade" med kompisar. Dock är bevisningen övertygande eftersom han gjorde sig av med bevis i skogen efteråt. Både elsparkcykeln, en ansiktsmask med hans DNA, kläder och mordvapnet hittades. Ahmed Sakariye har fått sluten ungdomsvård förut på ett år och det lär han få nu också. Som mest fyra år går att utdöma. Han har huggit en jämnårig i nacken med kniv. Då var han 15 år. 

Mamman till denne misstänkte mördare har varit orolig och kontaktat både skolan, socialtjänst och polisen. Socialtjänsten gjorde dock ingenting när mamman bad dem omhänderta sonen innan han gjorde sig själv eller någon annan illa. Detta var 2019, men socialtjänsten hade inte något att gå på för att kunna omhänderta denne nu misstänkte mördare. 

Ahmed Sakariye var ute efter tre andra och inte polisen Andreas Danman den där kvällen. Men han sköt mot polisen, fast denne hade polisuniform på sig. De möttes i en korsning när den misstänkte jagade de tre han ville mörda eller skada. Så det borde ha synts att han var polis eftersom det var den 30 juni och ljust på kvällen. Ahmed Sakariye avlossade två skott. Andreas Danman träffades av ett skott i halsen och det dödade honom. Den misstänkte nekar till brott.

Här skrev jag tidigare om mordet på polisen. 


Här syns den misstänkte mördaren fångad av en övervakningskamera strax före mordet på polismannen Andreas Danman. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar