tisdag 12 oktober 2021

Det grönbruna miljöpartiet

 Om Per Bolund (mp) säger att han håller fast vid beteckningen blåbrun om sverigedemokraterna och oppositionen så måste miljöpartiet kunna betecknas som grönbrunt. Inget parti har som miljöpartiet haft svårt att hålla rent på sin front. De utnämnde den högerextreme fascistiske Mehmet Kaplan till minister. Han fick så småningom avgå, när det avslöjades att han hade varit på middag med fascistgruppen i Turkiet De grå vargarna. Jag skrev om honom redan 2014 när han anklagades, för att ha varit med och förskingrat någon miljon. 

Miljöpartiets referenser om andra partier med jämförelser till Nazi-Tyskland är ett sätt att ta bort betydelsen av vad som hände före och under andra världskriget. Varför sänker de betydelsen av detta? Märta Stenevi (mp) relativiserar historien när hon kallar sverigedemokraterna och moderaterna blåbruna. Åsa Romson (mp) har också sagt att Medelhavet skulle bli det nya Auschwitz. Vilken fruktansvärd jämförelse! 

Medelhavet har aldrig varit ett förintelseläger som Auschwitz var. I lägret dog minst en miljon människor, som gasades ihjäl. EU fick istället ta emot mer än en miljon flyktingar under 2015. De omhändertogs på bästa möjliga sätt och mördades inte som judarna. Det är en oerhörd förolämpning att kalla något parti alls i Sverige för blåbruna. Och i Tyskland skulle hon betraktas inte som politiker, utan som en vettvilling. 

Miljöpartiet måste i logikens namn kallas grönbrunt om de fortsätter att anklaga oppositionen för att vara blåbrunt. Är det rimligt att föra politiken på den nivån? Det nivellerar inte bara andra världskrigets och tyskarnas utrotning av judar, homosexuella och motståndsgrupper, utan gör att 1900-talets fruktansvärda behandling av människor skjuts åt sidan och hamnar på samma nivå som nutidens omhändertagande av flyktingar. Vilken flykting har satts i koncentrationsläger och gasats ihjäl i nutid?

Det går inte att jämföra något som har hänt i EU eller Europa med andra världskriget. Jag hade en moster och morbror som åkte genom Europa efter detta krig. Det tog närmare 20 år att bygga upp allt som hade blivit raserat och det var så fattigt. Det är obegripligt för oss som lever nu hur detta kunde ske, men vi lever inte längre på 1930-talet, som vänstern vill inbilla oss. Historien går inte runt som i en rondell och återkommer till samma årtionden. Det är en omöjlighet att något liknande kan ske igen av det som hände på 1900-talet. Mänskligheten är mer medveten och befinner sig på en helt annan nivå av kunskap och information genom de internetmedier som finns. 

Det är djupt ohederligt av miljöpartiet att försöka dra ned debatten till en så låg nivå. Jag har känt inpå huden hur fattigt också Sverige var på 40-talet. Vi i min familj hade "turen" att få flytta till en nybyggd lägenhet 1948 med varmvatten och centralvärme. Alla hade inte det då. Inte ens vattentoa fanns i alla hus. I Stockholm bodde människor i omoderna hus med kallvatten och med dass på gården. Hela världen har tagit sjumilakliv i utveckling varje år sedan dess. 

Koncentrationsläger som Auschwitz fanns under andra världskriget i Tyskland, men har inte återuppstått sedan dess. Mänskligheten har begripit bättre och är mer informerad av vad som pågår i världen. 


2 kommentarer:

  1. "Hon har också sagt att Medelhavet skulle bli det nya Auschwitz. Vilken fruktansvärd jämförelse!"

    Var inte det Åsa ROMSON ? För rätt så länge sedan ...

    SvaraRadera
  2. Jo det stämmer. Har ändrat till Romson nu. Det var 2015. Inte alltför länge sedan.

    SvaraRadera