tisdag 9 december 2014

Äntligen en kvinna

Anna Kinberg Batra är ny partiledare för moderaterna och hon kommer att väljas den 10 januari. Hon är född samma datum som min äldste son men tre år yngre än honom. Det bådar gott. Hon är en stabil och vettig kvinna, som kommer att leda ett stort parti. Man kan väl säga att Mona Sahlin var lightledaren då en bit in på 2000-talet (hon är marsmänniska, fisk och de är i grunden förvirrade)  medan Kinberg Batra är ett tungt namn och en jordnära person med fötterna stadigt på jorden. 

Att hon är civilekonom är bara bra och hon menade på presskonferensen att partiet måste utvecklas framåt, men ville inte ändra på något vad gäller migrationen. Så ska hon naturligtvis säga, men självklart måste alla partier fundera över den historiskt minst sagt stora invandring vi har till Sverige. Hon menade att vi måste ta emot flyktingar nu när fler än någonsin är på flykt sedan andra världskriget. Och så kan man ju se på saken och de som kommer hit är många gånger skickliga yrkesmän och välbeställda förut, även välutbildade, men det hjälper inte om inte vårt samhälle kan ta hand om dem.

Ingen klarar sig på egen hand i vårt land. Det är alldeles för hårda villkor rent klimatmässigt och svenskarna har alltid fått packa ihop sig i städer för att hålla värmen, eller i små grå stugor. Det är att göra både de som redan bor här och de som tänker sig att komma hit en otjänst att inte sätta stopp för massinvandring. Andelen flyktingar som har ett jobb är lägre också efter tio år i vårt land. Sex av tio arbetar och kvinnorna är de som står utanför arbetsmarknaden. Det beror av att i Sverige har vi kvinnor tagit ett mycket större ansvar för både familj och ekonomin än vad kvinnor i andra länder behöver göra.

Naturligtvis måste nu de båda största partierna prata med varandra efter att det har varit val den 22 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar