torsdag 18 december 2014

Minska flyktingkostnader

UPPDATERAT
Det var väl på tiden att någon politiker från Alliansen börjar diskutera kostnader och andra problem med den massinvandring vi har. Jag vet inte om det var sant att någon chartrat ett plan för att landa i Malmö och göra sig själva till flyktingar, men det skulle inte förvåna mig. Sverige är landet som låter sig användas till allt möjligt. Tidningen Norra Skåne har dessutom skrivit om detta, så nog verkar det stämma. Dessutom Expressen/Kvällsposten, så det är nog alldeles sant.

Göran Hägglund från kristdemokraterna tar äntligen bladet från munnen och börjar prata om detta. Han har varit arg och ledsen under hösten skriver han att ingen diskuterar samhällsproblemen utan istället klistrar etiketter på varandra. Jo det är så självklart att det är dags att börja prata i de termerna. Någon var tvungen att lyfta på locket på den kokande grytan innan den kokade över.

Spiken i kistan var väl att sverigedemokraterna fick 16 procent i senaste opinionsundersökningen. Det är bråttom för de andra partierna att sluta vara strutsar och stoppa huvudet i sanden. Folket kräver helt enkelt detta som lever med den överväldigande invasionen av människor från många länder. Med de problem detta medför. Även de som inte pratar högt om detta har en åsikt. Folket grumsar i sina stugor och lägenheter. Och det var bara en tidsfråga innan detta måste komma fram. Tre konkreta förslag från Göran Hägglund:

Lägre bidrag är första förslaget. Invandrare ska få/tjäna 100 000 kronor per år som mest under fem år utan skatt, sedan ska detta upphöra. De ska bli som andra svenskar. Etableringsbidraget ska göra det lönsamt att jobba deltid och på kortare vikariat. 

Att flyktingar och andra invandrare får tillfälliga uppehållstillstånd är väl inget att prata om. Det är rätt självklart. Alla ska inte bli svenskar när de sätter sin fot på svensk mark. Det blev inte fadern till min förste son heller när han kom från Västtyskland på 60-talet. Tre års tillfälligt uppehållstillstånd är rimligt. 

Väntetiderna ska kortas hos Migrationsverket genom att säkra länder avslås snabbare så att verkliga flyktingar kan slussas vidare fortare. Hägglund lovar också att återkomma med fler förslag. 

Det här betyder att Alliansen har tagit steget att diskutera de problem som finns i Sverige. Bra gjort Göran Hägglund!
24.12.2013
Här kan ni se att Alliansen och socialdemokraterna i praktiken inte skiljer sig så mycket åt i synen på hur Sverige har det. Det är franska tidningen Le Monde, som har intervjuat näringsministern och socialdemokraten Mikael Damberg och tidningen skriver att Sverige letar efter sin förlorade välfärdsmodell. " I Zlatan Ibrahimovic land vågar ingen längre ge några goda råd." säger Le Monde och menar att Sverige alltid har framstått som bäst ända sedan 60-talet. Men nu är det inte längre så.

Mikael Damberg uttryckte lite försiktigt att välfärdsmodellen nog var i fara med åtta procents arbetslöshet och att invandringen på kring 100 000 nästa år är en utmaning. Kanske måste de ändra sin politik? Dock menar näringsministern att till 2020 ska Sverige ha den lägsta arbetslösheten i Europa. Men kommer verkligen socialdemokraterna att vara vid makten så länge?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar