torsdag 11 december 2014

LO styr valet

Uppenbarligen är inte statsminister Stefan Löfven bara gammal fackpamp, utan LO har fortfarande ett stort inflytande på det socialdemokratiska partiet. Statsministern såg rätt förstörd ut i dag i TV. Han har tappat den tidigare fasta pålitliga minen och den övertygelse han propagerade med inför valet i höstas. Det gäller att sno tillbaka rösterna från sverigedemokraterna och låta dessa väljare ingå i det nya regeringsunderlaget. Hans ansikte avslöjade en stor osäkerhet i TV-rutan. 

Svenska folket vore väl galna om de röstar på den mannen igen. Vi kan väl inte låta facket ta över landet? Hur skulle det se ut? Det är så kort valrörelse att något sådant har inte setts i mannaminne i Sverige. Paniska utspel verkar bli följden eftersom statsministern nu överger sin egen budget, som låg fast så sent som för en vecka sedan. Och stod emot den borgerliga budgeten. Fortfarande tyckte i kväll Löfven att vi pensionärer skulle ha sänkt skatt, sade han. Ja den där hundringen eller vad det blir är som allmosor till de fattiga. Räcker ungefär till ett mål mat eller två. Kan man både ha och mista.

Skamligt när 40-talisterna fråntogs 258 ihopsparade miljarder av tidigare enväldige statsministern Göran Persson. Inte ett knyst om sådant förstås. Är bortglömt och tappat ur minnet för eviga tider. Omöjligt att nämnas ens, fast det skulle betalas tillbaka. Skräcken nu måste vara att moderaterna ändrar sig och vill samarbeta med sverigedemokraterna. I längden går det inte att ignorera alla som röstar åt höger. De ingår också i folket. 

Här kan ni se den trötte Löfven säga att budgeten inte gäller längre fast han ville ställa upp med sin och miljöpartiets budget bara för en vecka sedan. Men nu råder andra tider plötsligt. Hur ska väljare kunna lita på en statsminister som svajar betänkligt när det stormar. Här ute hos oss ramlade en stor gran rakt över elledningen under stormbyarna i går så här är det kolsvart utomhus just nu, för all gatubelysning försvann. Det gäller att ha reflexväst och ficklampa när man går ut, annars finns risk för benbrott eller dylikt. Likadant känns det som att statsminister Stefan Löfven trevar sig fram i det mörker som råder i hans politik. Men trevandet försiggår utan hjälpmedel. Jisses!
12.12.2014
Alla dörrar är öppna för alla partier, fast socialdemokraterna går till val som enskilt parti, men sedan vill storebror gärna regera med miljöpartiet och delar av Alliansen. Så klart. Vad än väljarna säger antagligen. Nej, nej, nej inte socialdemokraterna de klarar inte av att regera. Det bevisade statsministern redan under hösten. Avgå för sjutton! Redan nu vore det rimligt. Inte sitta kvar och fungera som svajmast. Eller vara fast i spagaten. Spaghettin kanske?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar