onsdag 3 december 2014

Extra roligt med extra val!

UPPDATERAT
Jag ser verkligen fram emot det, för denna regering lyckades förstöra sitt mandat på två månader. De lyckades inte hålla fast vid sina vallöften gentemot väljarna och vi har väl fortfarande demokrati i det här landet? Som jag har sagt ungefär hundra gånger tidigare är jag inte sd:are och inte något annat heller i partiväg. Jag fick ett erbjudande förra året om att bli partipolitiskt engagerad och få en gräddfil in i ett parti, men avböjde. Jag är inte politiker, visserligen har jag åsikter om det mesta, men det är på en fri grund. Jag längtar inte efter makten och härligheten, även om det vore skoj med en riksdagslön på gamla dar. 

Men jag hoppas att svenska folket tänker om en eller två gånger nu när de ska gå till valurnorna igen den 22 mars. Det är ett datum som förpliktigar och är svårt, för det handlar om att ta hänsyn till världen och bestämma sig så att det blir en stark regering med en stark personlighet. Den kommande regeringen bör harmoniskt utveckla allt så det blir balans mellan det höga och det låga. Om den följer sin intuition och tänker universellt så bör det går bra. Om denna nya goda regering dessutom förstår att axla ansvaret och låta det idealistiska komma till sin rätt så bör det gå vägen. Unga såväl som gamla behöver denna regering, som inte heller ska vara för envis och oresonlig. Det säger di kloke.

Under tiden tvingas Löfven att administrera Alliansens budget, vilket är ett surt äpple att bita i. Men denna situation kan lösas upp i något mycket bättre. Nästa år är det balansens och sansens år. Det gäller framför allt detta. Jag vet vad jag ska rösta på. Samma som i årets val. Det blir ett parti i Alliansen vare sig den finns eller ej. De åtta år den satt vid makten fick vi det inte sämre i vår familj, tvärtom. Det var socialdemokraterna som lyckades med att köra vår ekonomi i botten under 90-2000-talen.
19:52
Alliansen är intakt och ställer upp i valet i mars tillsammans. Bra tycker jag.

1 kommentar:

  1. Stefan Löfwen sa för någon vecka sedan i en intervju att han absolut inte skulle kunna sitta kvar som statsminister om de förlorade budgetomröstningen. De rödgröna förlorade och Löfwen tänker sitta kvar!. Han bryter alltså ytterligare ett av sina löften. Det är bara att inse att karln ljuger om han öppnar munnen.
    Om han är statsministerkandidat vid nyvalet för den rödgröna sörjan och Kinberg Bata för alliansen och de blir de enda möjliga valen, blir det verkligen som att välja mellan pest och kolera! Det enda säkra utfallet i det är, att det inte skulle gagna Sverige.

    SvaraRadera