måndag 8 december 2014

Fascister och galningar

UPPDATERAT
Ja det där partiet som ständigt är på agendan nu kommer säkerligen att få fler röster i valet den 22 mars nästa år. Det är inte så märkligt eftersom politiker och folk inte längre går riktigt samma väg som förut. Socialdemokraterna tjänar på att byta ut befolkningen för ju fler som är födda utomlands av Sveriges befolkning desto fler röster får de. Men till i mars hinner man inte så långt. 

Naturligtvis är alla människor jämlika. Dock inte ekonomiskt. Arbete skapar välstånd och i vårt land arbetar vi mer än någonsin. Och i våra grannländer är invandrare inte alls lika välkomna som till Sverige. Vår förre statsminister Fredrik Reinfeldt står fast vid att vi har plats i landet och borde öppna våra hjärtan. Han ser bara skog och fält när han flyger över Sverige. Samma oändliga skogar som norrmän kan tycka är så tragiskt, för så vill de inte ha det i sitt land.

Oändliga skogar och fält däremellan betyder att landets politik har gått ut på att inte befolka hela Sverige på samma sätt som har gjorts i Norge, där många fortfarande lever traditionella liv på landsbygden. Men där bor också bara hälften av invånarantalet i Sverige. Flytten från bondelandet har pågått i något sekel i Sverige. Det är därför vi har så många sommarstugor i form av torp. Vi är sedan dess beroende av varandra i städer. Det är inte möjligt att försörja en så stor befolkning, som vi har i Sverige på gammalt traditionellt bondevis. Det betyder svält och utvandring. 

Men dessa fakta hoppar tydligen förre statsministern över. Vi har plats. Ja ståplats finns det gott om i Sverige och fortfarande får hela jordens befolkning plats på Gotland. Men det blir inte så stor yta till var och en. Människor behöver lite mer socialt och geografiskt utrymme än så för att kunna leva. Det handlar om att skapa förhållanden och relationer mellan människor, så att resurserna fördelas mer jämlikt. Hela Sahara är tomt på människor, men det betyder inte att det är dit folk utvandrar.

En aning skrämmande att vi måste börja så långt borta från verkligheten att diskutera nu om igen. Att våra makthavare och medierna inte är mer mogna politiskt. Förr i tiden var det de fria bönderna som höll vårt land under armarna, sedan blev det ett arbetande folk, som gjorde det i industrin. Numera blundar de politiska makthavarna tillsammans med medierna för verkligheten runt omkring dem och mässar mantra kring invandring. Det håller inte i längden. 
18:01
Annars är nedanstående par en sammanfattning av det politiska läget i Sverige. Ni hittar filmen här. 


1 kommentar: