tisdag 2 december 2014

Chocken från sverigedemokraterna

Att detta parti sd tänker fälla budgeten i morgon är en riktig kalldusch för både kommentatorer och andra politiska partier. Det finns helt enkelt inte i deras världsbild att Sverige och världen kan se ut såsom Mattias Karlsson (sd) under ett långt anförande återigen försökte beskriva det för samlade journalister. 

Det gick inte att se honom så bra i direktsänd TV för en fotograf hade ställt sig med vilje i vägen för SVT:s kamera och hon flyttade inte på sitt uppställda arrangemang ens när hon blev ombedd. Till slut fick SVT:s kamera försöka flytta och fånga ansiktet på Mattias Karlsson som talade. Inte heller fick tittarna se de diagram och den statistik, som Mattias Karlsson presenterade. Det var ungefär som att journalisterna var ensamma med denne företrädare för det hatade sverigedemokratiska partiet. Och att det inte gick ut direkt till hela svenska folket. De församlade journalisterna försökte också avbryta honom för att ifrågasätta det han sade, men det gick han inte med på utan sade att frågor fick vänta tills han var klar.

Folket befinner sig i bakgrunden och det politiska spelet har tagit över, men även om svenska folket inte kan göra sin röst hörd i detta sammanhang betyder det inte att människor har slutat tänka. Naturligtvis har sverigedemokraterna rätt i att vi är på väg åt helt fel håll när det gäller invandringen. Det finns det som sagt statstik på och jag har många gånger skrivit om detta, senast häromdagen. Det är självklart att det enda rätta för sd är att rösta nej i morgon. Sedan får vi se vad de övriga partierna gör åt detta och särskilt vad Stefan Löfven gör. Han som har lovat att avgå om han inte får igenom sin budget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar