måndag 9 maj 2016

Åsa Romson uppmanas avgå

UPPDATERAT
Det säger Dagens Industri är resultatet av valberedningens förslag till språkrör. Dock har de inte lyckats luska ut vem som ska komma istället. Åsa Romson har uppmanats att självmant avgå. Ska hon då stå och säga detta på pressträffen i dag stackars människa i detta feministiska parti. Miljöpartiet håller pressträff om någon timme klockan tretton för att meddela resultatet av valberedningens arbete. Biståndsminister Isabella Lövin sägs vara favorit att efterträda Åsa Romson. Vi lär få veta snart. Här skrev jag om när Åsa Romson grät över sina kommunalråd. Och här när Kaplan fick avgå och Åsa Romson lyckades prata om hur bra han hade varit vid "olyckorna" 9.11. 
13:03
Ingen överraskning där utan det valberedningen har kommit fram till är att Gustav Fridolin och Isabella Lövin passar bäst som språkrör. De har störst stöd i miljöpartiet. Nedan deras dystra miner vid inledningen av pressträffen. De kom för sent. Och Åsa Romson syntes naturligtvis inte alls. 
15:18
Åsa Romson kommer att avgå som minister meddelar hon. Hon är klimat- och miljöminister och också vice statsminister.
17:20
Statsminister Stefan Löfven lovar att ombilda regeringen så fort miljöpartiets kongress är över nästa helg. Jo det är behövligt. Bostadsminister lär bli en socialdemokrat och miljöpartiet försvagas ytterligare i regeringen.
Här är de nygamla språkrören för miljöpartiet.
De ska nu utses av kongressen 13-15 maj
i Karlstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar