onsdag 25 maj 2016

Biltvätten i Göteborg

UPPDATERAT
Ja i Göteborg har kommunen installerat en gratis biltvätt på Götaplatsen. Den har kostat 30 miljoner och är egentligen en fontän i gatuhöjd och med färgsprakande vatten när det är mörkt. Men nu har en bil fångats på film när den kör genom fontänen och i dag ska det bli krismöte på Trafikkontoret för att säkerställa säkerheten kring det nya vattenspelet. Tilltaget att köra bil där ska polisanmälas.

Som någon uttryckte saken: hur blir det på vintern? Ska folk halka omkring på isen då? Fontänen ligger mellan två delar av paradgatan Kungsportsavenyn och det går att köra bil över den. Gatorna runt fontänen ska bara trafikeras av buss och taxi, men personbilar kan förstås ta sig in ändå. Under maj månad ska vattenstrålarna finjusteras och ibland kan också musik höras över platsen eller fågelsång.

Här kan ni se Göteborgs nya biltvätt i funktion. 

2.6.2016
Göteborgs nya biltvätt är också en trafikfara när inte minst barn korsar gatan utan att se sig för därför att de lockas av vattnet, så vakter har behövt sättas ut. Trafiknämnden visste inte att denna nya fontän skulle komma att byggas där, utan det har gått lite på lösa boliner. I dag har studenterna roat sig med att bada där när de nu äntligen får sin examen. 

Här en trevlig film med lekande barn i fontänen. 

Göteborgs nya stolthet fontänen vid Götaplatsen
som också fungerar som biltvätt.

1 kommentar:

  1. Kan fontänen helt enkelt bara vara ett utslag av den så kallade
    Göteborgshumorn ? Eller är det de goa gubbarna som är i farten ?

    SvaraRadera