tisdag 3 maj 2016

Socialdemokraterna lite omogna

Den absoluta projiceringen släpper förra språkröret Maria Wetterstrand över statsminister Stefan Löfven. Han har inte släppt fram miljöpartiet nämligen så det är hans fel alltihop. Socialdemokraterna har inte haft en koalition med något annat parti sedan det år Stefan Löfven föddes, säger hon. Så detta s-parti är inte vant vid att regera ihop med ett annat parti. Stefan Löfven föddes år 1957 och då regerade s ihop med Bondeförbundet, numera Centerpartiet. 

Maria Wetterstrand menar att socialdemokraterna är lite rädda och att partiet har hållit tillbaka miljöpartiet som vet vad det vill. Miljöpartiet har fått ge vika hela tiden och så kan man inte ha det. Maria Wetterstrand kanske inte inser att det lilla miljöpartiet inte kan regera ihop med det mycket större socialdemokratiska partiet på samma villkor. Och språkröret Åsa Romson sade på presskonferensen i höstas när de vek ned sig att det var för att de egna kommunalråden ute i kommunerna gick på knäna av översvämmningen av asylsökandena ute i landet. Men allt detta är  naturligtvis också statsministerns fel, som inte hade insett vartåt det barkade hän.

Om miljöpartiet hade stått på sig då så hade de avgått ur regeringen. Det hade varit att stå upp för sin egen politik, men så modigt var inte det lilla, lilla partiet. Istället skulle det klamra sig fast vid makten och gör så nu också. Det är inte att bedriva någon politik som väljarna uppskattar. Små partier brukar ta stryk när de sitter i regering, så det är inte något nytt. Men att dessutom skylla på det stora partiet är ett lågvattenmärke. Och miljöpartiet som ville ha en varmare politik och att Sverige inte skulle vara så kallt då år 2014. Att skylla på det andra regeringspartiet är inte så moget i det sammanhanget. 
Varmare politik? Jo hett om öronen har de båda språkrören fått det. Åtminstone.
Valaffisch från valet 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar