tisdag 17 maj 2016

Hans Bergström var ingen trevlig person

Det var inte någon jag gillade speciellt när han och jag jobbade på DN. Han var och är rätt rabiat på ledarsidorna. Att han nu har lyckats klämma ur sig ett mejl till sverigedemokraterna om att de skulle ha fällt regeringen då för ett och ett halvt år sedan är inte så märkligt. Han är urtypen för bufflig man, som jag ser det och jag förstår att han sympatiserar med sd. Finns många sådana i detta parti. Buffliga, tölpaktiga, framfusiga, burdusa och knölaktiga män.  

Eftersom Hans Bergström numera är amerikansk/svensk medborgare och bor i USA sedan 2003 så är han eller hans fru inte några att bry sig så särskilt mycket om i svensk politik. De passar uppenbarligen bättre in i USA. Han är dessutom pensionär född 1948. Det var lite märkligt att han blev chefredaktör 1995 på DN, men då hade jag redan slutat och sett skutan bli sämre än tidigare. Det var väntat. I framtiden kommer vi knappast att ha papperstidningar. Om inte annat så kommer miljötänkandet att ta bort dem. De kommer att bli lyxkonsumtion om de inte redan är det.

Hans Bergström tycker att det är självklart att kommunicera med sverigedemokraterna precis som med miljöpartister eller vänstern. Han kan inte se skillnaden uppenbarligen eller låtsas att han inte kan det. Han är fortfarande medlem i liberalerna, men menar att vänsterpartiet har fått en utpressarroll i regeringen. Personligen tycker han att socialdemokraterna och moderaterna ska bilda regering. Han anser att detta måste ske senast 2018. Ja det är knappast han personligen som bestämmer över detta. Aftonbladet ger honom alldeles för stor roll i svensk politik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar