onsdag 11 maj 2016

Upplopp i Hässleholmen Borås

UPPDATERAT
En kvinnlig polis skadades lindrigt vid en knivskärning i samband med kontroll av en moped i utanförskapsområdet Hässleholmen i Borås under kvällen i går. Hon har fått lämna sjukhuset. Stämningen i området var uppjagad och poliserna var där för att kontrollera uppgifter om raketer vid en fotbollsplan. Mindre gräsbränder hade uppstått av raketskjutningen. Poliserna tvingades använda pepparspray och dra sina vapen. 

Det var de två kvinnliga poliserna som attackerades. En sparkades i magen. Och den som blev knivskuren hade höjt armen för att freda sig och träffades av kniven i armhålan. I området bor omkring 5 000 personer. Brottet mot polisen är rubricerat som dråpförsök. Omkring hälften av de som bor i området har inte gått ut skolan med godkända betyg och bara cirka hälften förvärvsarbetar av de vuxna enligt statistik från 2012. Tre personer är gripna, men inte den som knivskar den kvinnliga polisen. Under natten anhölls senare en 21-årig man som misstänkt för mordförsök på polisen.

Här är vad polisen skriver om händelserna. 

8:29
Så tände buset eld på polisens förråd på Hisingen i Göteborg för att förstöra bevis. Där greps två män. Mordbrand förstås. Sommaren har inte ens börjat för kriminella.

Här är vad polisen skriver om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar