fredag 27 maj 2016

Daham al Hasan förtrycks i Danmark

Stackars Daham al Hasan som har fastnat i Danmark och inte kan få dit sina barn. Om han hade kunnat ta sig till Sverige som han ville skulle han fått hit sina barn inom tre månader har han tagit reda på. Han flydde för två år sedan från kriget i Mellanöstern och bor nu i Ribe på Jylland i Danmark tillsammans med sin fru och åtta barn. Men han har fortfarande två andra fruar och tolv barn kvar i Syrien. Ska han då ha rätt till barnbidrag i Danmark för alla sina barn? Därom tvista de lärde. 

Summan skulle bli nästan 270 000 svenska kronor för alla barnen i barnbidrag per år i Danmark, men i Sverige skulle detta bli mer för här finns extra flerbarnsbidrag så summan skulle bli närmare en halv miljon kronor per år. Han ville naturligtvis till Sverige med bättre bidrag, men tyvärr blev han fången i Danmark, säger han stackars man. Han vill inte vara dansk och har inte försökt lära sig danska och heller inte sökt jobb för han är så sjuk. Han har ont i ryggen och benen, som verkar vara helt slut nu när han är så gammal som 47 år. Dessutom har han psykiska problem. Han kan heller inte acceptera att något av hans barn gifter sig med en dansk på grund av religionen. Det är alldeles förståeligt.

Men 17 av de 20 barnen ska nu få komma till Danmark är det sagt. Tre är dock över 15 år så de har fått avslag. Hårt i Danmark! I Sverige är alla barn tills de är 18 år. Barnen kan dock i sin tur ansöka om att mammorna också ska få komma till Danmark. Hustrurna kan inte förbli gifta med Daham al Hasan. Han får välja en av sina fruar att bli hustru i Danmark eftersom månggifte är förbjudet. Det är inte lätt att vara rättrogen muslim! Danmark tänker nu införa ett maxtak för barnbidrag: bara fyra barn ska få barnbidrag i familjerna. Inte fler. Stackars Daham al Hasan som redan har så många barn. Om han inte hade gått ut i medierna hade han säkert fått så mycket mer. Yttrandefriheten är på gott och ont. Kulturkrockar också.
Daham al Hasan har bara fått en fru och åtta barn med sig till Danmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar