tisdag 26 september 2017

Naturligtvis fick förre Fi-ledaren Victoria Kawesa sparken

UPPDATERAT
Gudrun Schyman, som nu är ensam ledare i Fi, ville självklart inte ha en sådan belastning som partiledare som Victoria Kawesa. Hon åtalas nu för upphovsrättsbrott. Kan ge böter eller fängelse i upp till två år. Gudrun Schyman vet hur det är hon som fick avgå som vänsterledare när hon hade skattefuskat och bara en sådan liten sak som att jag ville flytta från min bostadsrätt i det hus, där hon också bodde, fick henne att skälla ut mig. Man fick inte flytta utan skulle vara lojal med henne och bostadsrättsföreningen. Mycket märkligt. 

Victoria Kawesa har skyllt på personliga skäl, men det är klart att det handlar om detta. Fi kan inte ha ett valår som tyngs ned av en brottsling som partiledare. Hon fick gå för bara någon drygt vecka sedan och Gudrun Schyman tyckte att det var bra att hon gick. För nu ska Fi få så många röster nästa år. Det tyckte hon också då. Men nej, det är ett tungt belastat parti trots att det har haft medias uppbackning under många år. Detta fega parti vågar inte ta muslimska kvinnors parti mot deras förtryckande män. För "alla män är talibaner" som Gudrun Schyman så fint uttryckte det i ett tal år 2002. Här skrev jag tidigare i år om Fi. 
27.9.2017
Victoria Kawesa säger att hon döms hårdare för att hon är svart. Säkert sant. 
13.10.2018
Nu har stackars Kawesa än en gång blivit dömd hårdare för att hon är svart. Hon blev dömd för misshandel i T-banan. Eftersom hon slog och sparkade en man där. Hon menade att det var självförsvar, men Södertörns tingsrätt dömde henne ändå till böter och villkorlig dom. För tingsrätten tror inte att hon kommer att göra om det. Men hon ska också betala mannens glasögon, som hon förstörde.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar