torsdag 12 augusti 2021

Assistansbedrägeri ger fängelsedomar

UPPDATERAT

Den jättelika assistanshärvan i Västsverige är inte den första i sitt slag. Redan 2012 skrev jag att det är mer fusk bland assistansbolag.  Och 2009 skrev jag om den iranska familjen som fick en halv miljon i månaden i fuskbidrag.  Och här finns ännu fler exempel. Det är helt enkelt för lönsamt att fuska med bidrag för att en del ska avstå från detta. Fjorton personer döms idag till fängelse till mellan sju år och tio månader  för att ha fuskat till sig mer än 43 miljoner kronor i assistansersättning. Sammanlagt var 22 personer åtalade, men fyra frikändes. 

Det är en 33-årig kvinna och hennes föräldrar som döms för grovt bidragsbrott, grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott. De ska också betala stora skadestånd till försäkringskassan och Göteborgs stad. Det här bedrägeriet har pågått mellan 2012 och 2020. Helt otroligt! Människor har lockats hit från utlandet för att vara med i härvan, som familjen höll i. Dessutom har tydligen samma familj varit inblandade i en liknande assistanshärva i början av 2000-talet. De har således lurat myndigheterna i mer än 20 års tid. Vad beror det på? Att myndigheterna är för rädda för dessa invandrare? Kan det vara den enkla sanningen?

13.8.2021

Den tystnadskultur som är utbredd inom kommunen i Göteborg kan också vara orsaken till att dessa invandrare har kunnat fortsätta sin kriminella bana. Denna kultur speglar hur politiker på riksplanet har uppträtt gentemot invandrare. Det håller på att vända nu, men det kommer att ta lång tid att rätta till vad som redan har hänt. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar