tisdag 3 augusti 2021

Tre skjutna i Kristianstad

UPPDATERAT

 Två män i 20- plus 30-årsåldern samt en kvinna i 60-årsåldern är skjutna och allvarligt skadade i Kristanstad. Även i går sköts det i Kristianstad, men då träffades ingen människa. Sjukhuset är avspärrat och inga släpps in där. Flera platser vid Gamlegårdens centrum är avspärrade. Där bor många invandrare och omkring 20 procent gick på bidrag för ett par år sedan. Gamlegården ligger i norra Kristianstad och hyresrätterna är många. Gamlegården-Näsby räknas som ett utsatt område. 

4.8.2021

Tre tonåringar är gripna för dessa försök till mord. De får väl knappast något straff eftersom de är minderåriga. Ändra lagarna! Polisen ska ha pressträff i dag. Kvinnan som är skjuten är svensk och de andra två från Albanien respektive Somalia. Tjugofem skjutna och mördade hittills i år precis som förra året. Krigen och konflikterna sprider sig till Sverige. Här beskrivs hur skyttarna kom på moped och körde in i köpcentrumet och öppnade eld, enligt Aftonbladet. 

9:02

Klockan 10.30 blir det presskonferens på polishuset i Kristianstad.

10:42

De anhållna är mellan 15 till 18 år. Under lång tid har polisen ansträngt sig för att området ska vara tryggt, men det här är ett oerhört bakslag, säger polisen Anders Olofsson. De flesta som har varit tongivande inom brottslighet i Kristianstad sitter numera frihetsberövade. Då kan våldet eskalera för att yngre kriminella tar över. Staden har cirka 86 000 invånare. Skjutningen var utomhus så ingen åkte in i centrumet i Gamlegården. Men de kom på moped eller mc. Aftonbladets uppgifter verkar fel. Men de har tydligen ändrat artikeln ovan i efterhand. Sensationen gör att de tar en tolvårings uppgifter för gott. 

5.8.2021

De tre anhållna tonåringarna har släppts. De var anhållna på skälig misstanke, inte så hög således. Och det höll tydligen inte. Men polisen jobbar vidare med oförminskad kraft, sägs det. Detta betecknades som en "särskild händelse" och då får polisen mycket större resurser. En speciell organisation sätts in och en annan ledning än den ordinarie. 

6.8.2021

Två minderåriga pojkar 15-16 år gamla sköts i Linköping. De är svårt skadade, "kritiskt" enligt polisen. De sköts i går kväll. Snart skjuts människor varje dag i Sverige. 

18:01

Den ene pojken har avlidit.

7.8.2021

En 20-åring allvarligt skadad, skjuten vid Hässelby Strand i Stockholm. 1 kommentar:

  1. Kristianstad är en fin liten stad. Med 2 stycken s k utanförskaps-
    områden. Linköping (senaste skjutområde) har dock 3 ...

    SvaraRadera