måndag 30 augusti 2021

Två till skjutna i natt och Agenda tog upp våldet

 UPPDATERAT

Nu när till och med SVT:s Agenda i går kväll konstaterade att våld beror av våld och inte fattigdom så vänder jag mig mot himlen och tackar makterna, för att det till slut börjar talas om verkliga verkligheten och inte något annat. Men det behövs som alltid att det går långt för att människor ska kunna väckas ur sin slummer. Och för att vår statliga television ska tala om vad som verkligen händer och inte komma med ursäkter, för att dessa invånare är män och kommer utifrån ursprungligen. Det var ju så synd om dem. 

Strunta i de enskilda individerna säger professor David Kennedy från USA och New York. Det handlar om normer i gängen och inte om individer. Så det är gängen som måste slås sönder och måste tas bort från gatorna och samhället. Hur gör man då detta, när det är norm bland ungdomar att rätta sig efter vad gängen säger? Denna tulipanaros har hitintills inte lyckats att göra något åt skjutningarna i Sverige. Två sköts i natt i Hjulsta. De är allvarligt skadade. Sex personer har gripits, men det finns inga lagar som kan hålla gängmedlemmar inlåsta. De lär snart vara ute på gatorna igen. Ändra lagarna!

Så lite som en halv procent av invånarna kan hålla de andra som gisslan, så att de laglydiga inte längre vågar gå ut när det är mörkt och att barnen rycker till så fort det hörs någon smäll i närheten. Detta blir på så vis ett land som befinner sig i ett lågfrekvent inbördeskrig, vilket många har påpekat under lång tid. Att ändra lagarna är det enda som hjälper. Det är dags att sätta igång på allvar! 

Regeringen har presenterat 34 punkter som ska hjälpa till med detta, men det är för lite för sent som vanligt och det tar tid att lagstifta. Detta presenterades i förra veckan, men borde ha kommit till för fem år sedan. För det är en självklarhet att när ett land gör som Sverige och släpper in vem som helst i landet med öppna gränser, för det är så synd om alla människor, då följer också värre och mer brottslighet som ett brev på posten. Så har Sverige lyckats att bli det land i Europa där det skjuts mest. Och dödas flest. 

9:57

Polisen har nu gripit åtta personer för skjutningen i Hjulsta. De anstränger sig verkligen. Vi får se om de kan låta bli att släppa alla åtta. Det får åklagare avgöra. Annars ska de anhållas. Nu är de gripna. 

13:04

En av de skjutna männen i 20-årsåldern är nu avliden. 

Ovan några bilder från Agendas intervju med professor David Kennedy. Han säger rena självklarheter, men dessa behöver upprepas i oändlighet för att dessa ord ska slå igenom och till sist resultera i lagar, som kan knäcka gängen. 

1 kommentar:

  1. Men våldet som föder våldet måste väl ha ett ursprung det också, det uppkommer väl inte bara sådär.

    SvaraRadera