torsdag 5 augusti 2021

Morgan Johansson uppför sig som Trump

UPPDATERAT

 Ja herregud vad ska man säga om en justitieminister som har tid att hoppa på enskilda journalister och påstå att det är överklassen mot honom ungefär. Att twittra när han borde ägna sig åt jobbet istället. Men han har länge varit omöjlig som minister, enligt min åsikt. Det är bara att sucka och invänta nästa års val och hoppas att regeringen inte kan klänga sig fast vid Moder Svea längre. 

De uppför sig som riktiga barnungar som hänger i Moder Sveas kjolar både Löfven, Johansson och också inrikesminister Damberg i Studio 1, som sade när han intervjuades om den senaste skjutningen i Kristianstad "Med tanke på hur många människor som bor i Sverige är det ovanligt att folk blir beskjutna". Han trollar och försöker bortförklara att vi har flest skjutningar i Europa. Det är så den nya politiska överklassen trycker till oss vanliga människor och det är alldeles för sent att göra något slags uppror mot detta. 

Själv har jag överklagat till Förvaltningsrätten i Stockholm att jag inte får något bostadsbidrag för att Pensionsmyndigheten går efter sina fördomar och tror att jag också är överklass. Nej jag har fattigpension och alla sådana personer i Sverige är lovade bostadsbidrag. Men inte jag då för jag bor ju på fina Värmdö. Inte lika fint som Djursholm och Lidingö förstås, men ändå. Vi är överklass. Smittan sprider sig från regeringen till myndigheterna. 

Jag blev så upprörd att jag skrev till minister Ardalan Shekarabi och berättade hur det var. Jo han har hand om pensionerna. Och jag förklarade att Pensionsmyndigheten inte kunde ta reda på fakta utan gick efter sina fördomar och antog att jag hade överskott av uthyrning av mitt hus. Fast jag noga har förklarat för dem hur landet låg. Att det var sant det jag sade fanns inte ens i Pensionsmyndighetens fantasi. Och vi vanliga svenskar är ju lätta byten. Tror dom.

Jag inväntar nu svaret från Förvaltningsrätten och hoppas på att rättvisa trots allt existerar fortfarande i Sverige. Fast vi har en märklig justitieminister. Men försök gärna att trycka till mig också Morgan Johansson på twitter. Varför inte? Jag har ändå jobbat i många år som journalist och är författare. Det är väl en folkgrupp som inte gillas längre. Hälften i min åldersgrupp har redan dött, men regeringen ser tydligen gärna att också den andra hälften tar ättestupan. 

7.8.2021

Dessvärre är Morgan Johansson också migrationsminister och han anser att det är inte möjligt att låta de tolkar som har jobbat för Sverige i Afghanistan komma hit. Men det gick att låta män (barn) vi inte hade en aning om vilka de var eller hur gamla de var stanna i Sverige. USA har låtit sina tolkar följa med till landet, men enligt Morgan Johansson är det omöjligt här. Regeringen har fel som vanligt. Tolkarna är övertygade om att de kommer att bli halshuggna av talibanerna och deras familjer dödas. Det går att göra dem till kvotflyktingar för att de har jobbat för svensk militär. Ett 20-tal afghanska tolkar finns redan här som kvotflyktingar. 

10.8.2021

Nu ändrar sig socialdemokraterna om tolkarna i Afghanistan. Men hur de ska kunna få hit dem vet de inte. De får väl tillsätta en utredning. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar