söndag 22 augusti 2021

Stefan Löfven avgår

UPPDATERAT

 Både Aftonbladet och SVT trumpetar ut att Stefan Löfven avgår som partiordförande. Han ska inte leda jobbet med att försöka få ett val som går socialdemokraternas väg. Det låter helt sensationellt eftersom han har bitit sig fast vid makten värre än en rottweiler. Men han kanske vill fortsätta som statsminister ändå? Han kommer att avgå i november i år, sägs det. Vid partikongressen. Otroligt! Så han smiter ut bakvägen eller ska han ändå ha kvar makten?

Ett extra partistyrelsemöte kommer att hållas i dag klockan 15, säger Expressen, som var först med att avslöja detta sensationella. Vad har hänt? Har han råkat begå något oförlåtligt brott. Ingen partiledare har väl avgått så nära inpå ett val, som alldeles säkert inte går socialdemokraternas väg. Eller är han obotligt sjuk så att vi ska tycka synd om honom? Helt obegripligt. Men det kanske klarnar så småningom. Den som utses efter honom till partiledare måste sedan godkännas av riksdagen som statsminister. 

13:15

Magdalena Andersson lär vara favorit till att efterträda Stefan Löfven. Henne gillar vi inte vi 40-talister för hon har precis som tidigare finansministrar förföljt den här åldersgruppen. Det var enbart covid som till slut fick henne att sluta med att påstå att vi skulle kosta så mycket, vi som snart skulle bli 80 år. Kärringdjävul helt enkelt. 

Här kan ni se hans sommartal där han bekräftade att han avgår. 


Stefan Löfven ger upp och avgår som partiordförande och statsminister om man nu ska tro på detta, men det verkar vara sant. Han ska avgå i november. 

2 kommentarer:

  1. Snart en (Annie) Lööfvän mindre i partiledarkretsen alltså ...

    SvaraRadera
  2. Löfven kan ändå sitta kvar som statsminister om inte en ny partiledare blir godkänd som statsminister av centern och vänsterpartiet. För så är det att det i så fall skulle bli en övergångsregering. Den nya(e) partiledaren kan då köra sin opposition med en "ren" socialdemokratisk politik vid sidan av Löfven. Då kan socialdemokraterna få ett bättre val 2022 än de annars skulle ha fått. Mycket taktik där som vanligt. Räv och rackarspel.

    SvaraRadera