måndag 23 augusti 2021

Jag struntar i om det blir en kvinna

Jo det lär bli så att socialdemokraterna nu för femtioelfte gången ska försöka få till det och styras av en kvinna. Vem bryr sig? Jag kommer inte att rösta på dem ändå. Det handlar inte om kön för mig utan om kompetens och den har ingen som jag ser det i detta parti. Fortfarande är det så att jag har röstat flest gånger på socialdemokraterna i mitt liv, men inte sedan 2006. Då räckte det när de hade tvingat mig i fattigpension efter att ha sänkt min sjukpenning till a-kassans nivå några år tidigare. Jag har naturligtvis fattigpension fortfarande, vilket ger mig drygt 11 000 i månaden att leva av. Och så har jag nekats bostadsbidrag. 

Vilket jävla land att bebo och leva i. Jag skrev till pensionsminister Ardalan Shekarabi och berättade vad som hade hänt. Men väntar mig inte något svar. Det finns inget att svara nämligen på hur illa Pensionsmyndigheten fungerar. Mig vågar de ge sig på, men inte de som fuskar i miljonbeloppsklassen. Jag har redan betalat tillbaka drygt 32 000 som de ansåg att jag hade fått för mycket. Men sedan vill jag faktiskt ha bostadsbidrag. Det sägs att man kan få mer än 6 000 kronor som mest, men det får säkerligen inte jag. Det är väl reserverat för nyanlända i Sverige. 

Så tänker jag i mina mörka stunder. Och nog lär jag väl få vänta till jul åtminstone innan jag får något besked. Inget fungerar längre i Sverige. Jag blir förvånad varenda gång som något går i lås utan att jag eller mina barn måste tjata och gnata på myndigheter. Och jag märkte senast jag besökte sjukvården att de gör så lite de bara kan. Så var det inte innan pandemin. Då var de bekymrade över mig och tyckte jag skulle kolla kroppen "vid din ålder" som läkaren sade. 

Och visst är det otroligt att vänsterpartiet får så många väljare. En kvarleva från kommunismen. För i Sverige har vi varit troende, precis som i Sovjet. Och en hel del är det fortfarande. Det spelar ingen roll hur mycket verkligheten säger emot de teser som pratar om arbetarklass och klasskamp. Varför ska vi stå klass mot klass? Vilka dumheter. Men så har den senaste regeringen lyckats skapa Sverige nu igen. Och det finns förorter där inte barnen ens längre får spela fotboll för de kan ju bli skjutna när de går till träning. 

I våra fängelser sitter numera drygt 5 000 fångar och en fjärdedel av dessa har en särskild kost beroende på religiösa föreskrifter. Ja de är muslimer med andra ord. Och måste äta djur som har fått halsarna avskurna. Ett så tråkigt resultat av invandring också. Jag minns när de som satt i fängelse var kring 3 000. Det var en mer lagom siffra för vårt lilla folk. 

Klyftorna mellan sådana som mig och överheten är som mellan Mount Everest och en kulle som ligger vid havet. En enorm höjdskillnad. Helt otroligt att denna utjämningsprocess, där alla ska vara lika värda inte också omfattar kronor och ören. Nej det har inte hänt något alls under de senaste decennierna som har gjort att pensionärer också kan omfattas av detta prat om värde. Knappt ens värdigheten får vi behålla. 

Kring 300 000 har fattigpension i Sverige enligt EU. På 90-talet var det 75 000 som hade det. Så illa ser det ut i landet och ingen verkar kunna göra något åt det. Det är rätt och lagom att så många ska tvingas in i fattigdom, verkar politiker tycka, och inte kommer det att uppvägas av ifall en kvinna blir statsminister. 

Om man har fattigpension ska man inte behöva betala skatt alls. Det vore rimligt och inte detta ljugande från finansminister Magdalena Andersson varje år. Det gäller att suga ut det sista av det åldrande folket. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar