måndag 9 augusti 2021

Undergången är nära

Visst är det så att vi snart kommer att förgås av hetta eller is, eller bränder eller översvämningar. Katastrofen ligger på lur och när som helst kommer vi att dödas av naturen eller av andra människors dårskap. Inte något särskilt nytt under solen. Det regnade 45 mm i förrgår där jag bor, men det märktes inte. Det behövdes för det var torrt innan. Landet sluttar ned mot havet och ännu är det inte fullbebyggt med villor eller större hus åt det hållet. Vi satte själva stopp för bebyggelse i vattnets väg för något tiotal år sedan och kommunen lyssnade faktiskt. 

Men enligt FN:s klimatpanel är det nu varmare på vårt stackars klot än det har varit på 100 000 år. Och allt är vårt fel. Märkligt att människan kan ha så stor makt. Men det kom rapporter om att Grönland en gång i tiden har varit isfritt i våras och att isen inte smälter så särskilt fort där och för isen på Nordpolen var 2012 rekordåret för smältning, inte så i år. Men det gäller att skrämma människor till lydnad under olika organisationer för det är vårt fel alltihop. 

Personligen har jag inte alls något emot ett varmare klimat eftersom jag kommer att bo här i Sverige resten av mitt liv. Jag har i gott minne när bandvagnarna var de enda fordon som tog sig fram här över snön när elen hade försvunnit. Det var 2010, men ingen minns det utom jag som skrev om bandvagnar då. I värsta fall stannar dock Golfströmmen av och vi får det iskallt och kan inte bo kvar här i Sverige knappt, ungefär som i Alaska skulle klimatet bli. 

Men vem ska man tro på? Vi är i händerna på klimatpropagandan och har inte en chans att klara oss mot den. För det är människor som står bakom den. När politiker världen över bestämmer sig för vilka fakta och data de ska tro på då blir det en klimatreligion av detta. Makthavarna bestämmer vilken tro vi ska anamma. Så är det och så förblir det. De forskare som inte håller med FN:s klimatpanel har helt enkelt blivit uteslutna. Det vore kanske klokt att sluta betona enbart koldioxidens verkan och istället bry oss om naturliga klimatförändringar. 


Isbjörnspropagandan tog slut för isbjörnar finns det tillräckligt av i världen. De är dubbelt så många nu som 1960. För de jagas inte så mycket längre. Så de mår bra. Antalet ligger på mellan 25-50 000 beroende på vilka som räknar. 
 


2 kommentarer:

  1. Tack för som vanligt sansade funderinga. Klimatalarmismen stödjer ju sig i hög grad på resultaten av de modeller, som FN:s klimatpanel (IPCC) arbetar med. Dessa har kritiserats av oberoende forskare för att ge alltför höga värden, vilket nu verkar ha erkänts av IPCC. Se artikel i Klimatupplysningen:
    https://klimatupplysningen.se/officiellt-ipcc-modellerna-visar-for-hog-uppvarmning/

    SvaraRadera
  2. Jo Klimatupplysningen brukar jag också läsa. De är vederhäftiga.

    SvaraRadera