torsdag 9 november 2023

Antisemitismens fula ansikte

 Nu äntligen så syns klart hur illa det står till i världen. När både yttersta högern och yttersta vänstern ställer sig mot judar. Det finns en uppfostran, som har slagit igenom både här i Sverige och lite överallt i världen om att judar är ett förkastligt folk och har varit så i årtusenden. När detta predikas av imamer som vill utrota denna befolkning så är det inte lätt för ungdomar att gå emot. 

Det är därför det så enkelt finns människor som ställer sig emot judar, som de som brände Israels flagga på synagogans område i Malmö. Det har förekommit länge också i Stockholm år 2017 gjordes detta i Humlegården. Detta har gjorts med polisens tillåtelse för det finns yttrandefrihet i Sverige. Och själv har jag sällan tagit detta på allvar, men det måste göras nu. Efter alla yttranden om detta. President Obama skickade ett sändebud till Malmö år 2015 efter att Ilmar Reepalu (s) uttalat sig om den "israeliska lobbyn" och ville att den judiska församlingen i Malmö skulle ta avstånd från Israels politik. Dessutom har han anklagat den judiska församlingen att vara infiltrerad av sverigedemokraterna. 

Ingenting har blivit bättre sedan dess fast alla kändisar sägs vara lite ångerfyllda nu som skrev på den där listan #vikräver. Det kanske gjordes förhastat? Och utan undantag ställde de sig på den gamla vanliga sidan, palestiniernas, som har varit legio sedan 1970-talet. Ända sedan Jan Guillou var där och utbildade den "palestinska gerillan" i att använda k-pistar i slutet av det glada 60-talet.  Han har inte ändrat sig en millimeter sedan dess. Det brukar vara så att när någon har uppnått en så extrem offentlig ståndpunkt tidigt så går det inte att lämna den. 

Alla de miljoner judar som mördades under andra världskriget är bortglömda för de gills inte längre för unga vänsterradikala för nu är det andra tider. Nu har Israel blivit en skurstat för allt fler. För hur ska vi annars kunna rättfärdiga alla muslimer som har gullats med och tillåtits att ta sig in överallt i vårt samhälle. Detta som motvikt till allt det muslimhat som sades finnas i Sverige. Så det är inte så märkligt att en SVT-skådespelare nu grips med en termosbomb. Han har tidigare också varit kriminell innan han blev skådespelare hos SVT, men herregud det ingår i rehabiliteringen att ta in kriminella. 

Många rappare har också varit riktiga gangsters för det är så svårt att lämna den kriminella miljön. Ja så är det när man har vuxit upp i förorten och ständigt har varit omgiven av kriminella. Det är synd om dem naturligtvis. För även om de lämnar ganstermiljön så kan de ändå falla offer för den. 

År 2018 utsattes två judiska personers hus i Lund för brandattentat. Då hade det tidigare varit så att de hade trakasserats och mottagit hot innan. Men jag minns inte att jag läste något om det då. Istället har moskeer omskrivits som mål för hat mot muslimer. Och det var först när Eskiltunas moské brann ned i september 2023 som media hade lärt sig att inte genast beskylla hat mot muslimer som orsaken. Detta sedan detta hade hänt år 2015 då också en moské brann i Eskilstuna. Då var det en fritös som antände lokalen, inte någon utifrån. Det tog ett år att ta reda på detta. 

De båda svenskar, äldre herrar som var 60 respektive 71 år,  som dödades i Bryssel före en fotbollsmatch av en terrorist är ingenting värda i den extrema muslimska världen utan istället är det terroristen som hyllas. Han är en hjälte. Finns det någon annan religion som är så extrem att den hyllar mördare? Det var väl bara nazister som gjorde det på 30-talet då politik och religion gick ihop i den galne Hitlers huvud. 

PS. Omkring 800 000 muslimer finns i Sverige medan antalet judar är kring 25 000. Och nu ställs högtidligheterna kring Kristallnatten den 9 november 1938 in eller tonas ned. Den judiska församlingen i Malmö vågar inte ha någon stor åminnelse på 85-årsdagen. DS. 

Den israeliska flaggan bränns på synagogans mark i Malmö av palestinier. Detta hände den 4 november 2023.

Här bränns den israeliska flaggan i Humlegården år 2017. Hatet mot judar är inte något nytt. 


Israel har gått från stamsamhälle till att bli en modern demokratisk stat och har också gett upp landområden till araber. Medan palestinierna som många andra muslimer fortfarande lever i ett stamsamhälle. Detta var det heliga landet Palestina. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar