lördag 25 november 2023

Människor är inte onda

 Det är enbart en liten del av mänskligheten som begår onda handlingar. Ingen människa föds ond och är inte heller ond och genomrutten. Det som händer med vuxna och barn, som kan begå förfärliga handlingar är att de avskärmar sig från sin egen mänsklighet. Det är dags att påminna mig själv och alla andra om att jorden är en planet med en mestadels fredlig befolkning, trots alla miljarder som bor här. 

Det vi är utsatta för nu genom medier och nyhetskanaler är en propaganda som säger att människor är onda. Nej det stämmer inte, men en del är så inskränkta att de inte kan skilja på ondska och godhet. Detta var fallet nu med Stina Wollter vars far måste rotera i sin grav. Sven Wollter var visserligen kommunist, men med en mänsklig inneboende godhet, som nu dottern verkar ha tappat. Hon anklagade Israel för att ha tagit organ och huden från dödade palestinier. Sålunda spred hon ryktet om att Israel är en ondskans stat. Helt i samklang med Hitler och vad han ansåg om judar och utsatte dem för i koncentrationslägren. 

Ännu värre är att påstå att det var Israel som mördade de drygt ettusen människorna i terrorattentatet den 7 oktober, men det säger en del om den yttersta vänstern och om Stina Wollter. Allt är judarnas fel precis som det har varit i tusentals år. Stina Wollter har fler än 300 000 följare på Instagram. Det berättar en del om tidens tillstånd. Men samtidigt är det bra att allt det här nu exploderar i ljuset och inte längre döljs i mörkret inom människor. Det enda sättet att ändra något är att få fram i det kollektiva medvetandet vad som finns inuti en del omedvetna människor i världen. 

Stina Wollter har bett om ursäkt för sina påhittade påståenden och tagit bort detta från Instagram. Jag hoppas hon också kan inse att hon inte vet allt. Och att hon gärna får tänka efter en gång till innan hon publicerar vad hon inte vet utan tror. Tro får man göra i kyrkan som människor sade förr i tiden. 

PS. Det finns bilder på barn med stora tunga vapen, men jag undvek att publicera något sådant. Barnen är inte skyldiga till hjärntvätt utan det är de vuxna som är det. DS. Så här stilla och lugnt är det för de flesta miljarderna människor i världen. Vi har nog med att ta hand om oss själva, hålla oss varma och skaffa något att äta. De som utför onda handlingar är i minoritet, men får ohemult mycket uppmärksamhet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar