torsdag 30 november 2023

Klimatet drabbar oss

 UPPDATERAT

Jo det är kallt, vilket ingen forskare skulle ha kunnat förutse ens för några år sedan. Det skulle bara bli varmare och varmare för vi människor är skurkar som släpper ut alldeles för mycket koldioxid. Men Ian Plimers bok, The little green book visar att det aldrig har funnits så lite koldioxid i världen knappast någonsin. 

När jag tittar ut blir jag benägen att hålla med honom, men det är säkert värmerekord någon annanstans på planeten. Men är det verkligen människors fel? Nu i dag inleds COP28 i Dubai och ordförande för hela mötet är en oljebaron Sultan Ahmed al-Jaber. Så klart att han vill fortsätta att bli rikare på sin olja. Kung Charles som är mycket miljömedveten kommer att finnas på plats i Dubai. Men inte president Biden som har för mycket att göra med alla oroligheter och krig i världen. 

4.12.2023

Jo så klart att ordföranden Sultan Ahmed Al-Jaber inte vill att oljan ska fasas ut. Det är ju hans levebröd. 

Vintern är alldeles för tidig i Sverige, omkring en månad tidigare än normalt. Så nu får vi väl dras med den vad än alla klimatgalningar säger. Nedan dock statistik över koldioxiden på planeten under tidens gång. Det är utdrag ur The little green book, som professor Ian Plimer har skrivit. Vem ska man tro på? Kanske vet vi om tiotalet år?

Snö i hela Sverige den 30 november 2023. Ganska sensationellt. Minns inte att det har varit så någonsin i min livstid. Men jag kan naturligtvis ha fel. Dock är det mer vanligt att ungefär halva landet eller två tredjedelar är snötäckt nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar