måndag 27 november 2023

Människor fastnar i negativa mönster

 IS-återvändare gick in i kriminella gängen. Det konstaterar en forskare, som också säger att en del redan var kriminella när de åkte till IS. Av 83 återvändande från IS så har fler än 30 dömts för nya brott, när de kom tillbaka till Sverige. 81 av de 83 har eller har haft skulder hos Kronofogden. Det är inte så märkligt för människor har en tendens att fortsätta de liv de tidigare har levt. Att upprepa likt papegojor sina inre övertygelser - utan att medvetet göra klart för sig detta - och därmed fastna i negativa mönster. 

Det är inte bara kriminella som fastnar i mönster utan också politiker eller hela befolkningar kan stelna i sina övertygelser och bara med svårighet överge slagord, som de likt papegojor har upprepat för sig själva och andra i årtal. Socialdemokraterna verkar kanske ha gjort ett framsteg nu när en rapport säger att partiet i årtal har misskött sin invandringspolitik. Detta har medfört att det har varit svårt att hjälpa invandrare, för partiet har varit rädd för att då närma sig sverigedemokraterna och stigmatisera utsatta grupper. Det här är en rapport utan några nya förslag till migrations- och integrationspolitik. Det väntas komma under våren 2024 i en del två av denna rapport. 

PS. Jimmie Åkesson har skrivit en debattartikel i Aftonbladet och menar där att det kanske inte är nödvändigt att riva moskéer. Kanske räcker det med att stänga dem och utvisa imamer. Han menar också att muslimer borde vara glada att debatten om extrema muslimer har uppstått. Och att muslimer borde ta chansen att distansera sig från en islam som är för terrorism och extrem islamism. Apropå vad jag skrev i går. DS.

Den här mannen återvände från IS och fortsatte med sitt mördande också i Sverige. Faksimil från SVT. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar