lördag 4 november 2023

Så härligt med ett nytt 30-tal

 Nu blir det andra bullar när EU ska tas över av muslimska stater med Turkiet i spetsen. Sverige har lovat att hjälpa till att få in denna ordning i EU för att få vara med i Nato. Annars ska Sverige få se på satan i form av den store Allah som inte skyr medel som terrorbombare. Bara bra att dö också för civila för de blir martyrer, säger Hizbollahs ledare så deras anhöriga är att gratulera. De har dött i det heliga kriget jihad och kommer direkt till paradiset. Strax kan vi dock stå inför ett krig i Mellanöstern mellan inte enbart Israel och de andra utan också mellan falanger i de muslimska länderna. 

Sharia stöds och hedersmord är okej. Så ser det ut i muslimska länder. Månggifte är bra och skilsmässa inte tillämpligt. Kvinnan måste alltid lyda sin man. I grunden är detta samhällssystem grundat på sexualitet för den anses farlig hos män och måste tyglas. För dessa män kan inte själva göra det med viljan. Sexualiteten är alltid starkare så de kan inte hjälpa att de våldtar. Självmord, abort och alkohol anses omoraliskt av muslimer. Så denna lära är långt efter i tid jämfört med kristendomen. 

Det är skillnad på sunni och shia, men sunni dominerar världen och den trosriktningen anser att inget får ändras i koranen. Shia kan tänka sig att imamer får omtolka. Det här lär bli mänsklighetens sista religiösa krig, för denna lära går inte att göra något åt på riktigt när den inte får omvandlas. Denna negativa inriktning där inget kan ändras går emot verkligheten där världen och mänskligheten hela tiden förändras. I Jemen slåss redan sunni och shia mot varandra. Men det sägs att kriget beror av fattigdom, vilket inte blir bättre av krig. Kring 24 miljoner är i behov av nödhjälp. Konflikten är ingen nyhet utan har pågått i nio år. 

PS. Ursäkta den ironiska rubriken. Det är ett nytt 30-tal vilket vänstern varnat för i åratal, men de trodde att det skulle bli exakt som 1930-talet. DS. 


Här ser ni utbredningen av sunni och shia och nedan namn på en del av länderna för er som inte vet. Det är upplagt för kamp mellan Irak, Iran och de andra sunnimuslimska länderna. Oman är också islamskt. Eller är det så att också denna religion med varianter långsamt faller sönder inifrån? 
 1 kommentar:

  1. "Trots att Syrien är starkt dominerat av islam är landet officiellt sekulärt. Däremot måste statschefen enligt författningen vara muslim. De flesta av invånarna bekänner sig till islams huvudinriktning sunni, men president Bashar al-Assad och många inom det styrande skiktet är alawiter."

    Hmmm ...

    SvaraRadera