måndag 17 augusti 2015

Blaha blaha Stefan Löfven

UPPDATERAT
Ja det blev som jag trodde, inte mycket ull som gumman sa som klippte grisen, när statsministern höll sommartal i Vasaparken. Han uppmärksammade våldet. Det var han tvungen till eftersom han själv var i Västerås den dagen dubbelmordet ägde rum i samma stad på Ikea. Men naturligtvis så visar Nationella trygghetsundersökningen att brotten minskar och att vi är tryggare än någonsin. 

Man kan ljuga med statistik. Det vet vi alla som har hört författaren Mark Twain säga att det finns lögn, förbannad lögn och statistik. Och förra veckan räknade jag till fem mord i Sverige. Bara under denna enda vecka. Genom att läsa tidningar och följa medier. Ni kan läsa om dem här. Tyvärr utfördes tre av dem av svarta män. Det är vad jag vet.

Tjugo procent av svenska folket anser nu att lag och ordning är en viktig fråga. Ja då räcker det inte med att som statsministern Stefan Löfven säga att det krävs en "benhård vilja". Det måste få några konkreta konsekvenser. Samla ihop din benhårda vilja då. Du är statsminister. Har du fortfarande inte begripit detta? Nä det krävs denna benhårda vilja "från var och en av oss att ta makten över vår framtid". 

Är han inte riktigt funtad? Här står vår statsminister och säger att vi var och en ska vara benhårda. Vad betyder detta? Ska vi själva gå ut på gatorna och se till att våldet inte finns längre? Jag som trodde vi hade polis till detta. Vad är det för skitsnack rent ut sagt. Det är något som den gamle nazistledaren i Tyskland kunde ha sagt. Han sade det också på sin tid: att folket måste vara hårda som Kruppstahl. Det berömda stålet som gjorde pansarvagnar och vapen. Så vi ska bli som tyskarna år 1938 då? Statsministern är inte riktigt klok!

En av de misstänkta mördarna från förra veckan Loran Guy Mogi
Efterlyst i hela Europa häktad i sin frånvaro
Fem människor mördades i Sverige den veckan
Men tack och lov så nämnde ändå statsministern att det nu blir lite hårdare lagar någon gång i framtiden: skärpta straff för att handha vapen och sprängämnen. Och det ska bli mer resurser till utsatta områden. Jaha. Hur ska detta då betalas? När dessa utsatta områden blir fler och fler. Hur ska detta kunna betalas att fem människor mördades förra veckan? Nä, det går inte för människoliv är ovärderliga. Vi kan inte ta emot fler fattiga och utsatta människor per person i Sverige än vad hela Europa gör. Inte fler mördare. Det går åt skogen då helt enkelt. Det begriper minsta barn. 

Här kan ni läsa hela statsministerns sommartal i Vasaparken. Byt talskrivare!
9:35
Statsministern sade att "vi inte tillåter olovliga bosättningar på allmän eller privat mark" i sitt tal. Säg det till miljöpartiet i Malmö, som låter tiggarna som ockuperar en tomt bestämma villkoren. Dessa EU-migranter vill inte ens diskutera villkoren för deras boende i stadshuset utan kräver att den folkvalda miljöpartisten Karolina Skog ska komma till dem. De är inte svenska medborgare, men ockuperar denna mark sedan lång tid tillbaka. De kan inte köras bort för juridiska finter att de har rätt till marken gör att kommunpolitikerna inte vågar göra något. Länsstyrelsen har gett dem rätt att bo där, för det har de gjort sedan lång tid. Laglöshet skulle jag kalla det. Så utländska medborgare kan komma hit och ockupera mark och sedan är den deras? Förr i världen kallades detta fientlig invasion av Sverige. Här skrev jag senast om lägret på Singelgatan och på Industrigatan.
13:39
Ja jösses vad trygga vi är i Sverige. Här knivskars på förmiddagen tre människor i Norrköping, men de hade väl otur och råkade befinna sig på fel ställe, som det brukar heta. Uppenbarligen ett vansinnesdåd. Men eftersom den tredje personen var en tiggare, som blev knivskuren så är det förstås ett rasistdåd. Sic! Det är en man och två kvinnor som har blivit knivskurna. De båda första svårt, men den kvinnliga tiggaren inte så svårt. Drogpåverkad man utförde detta. Är gripen genom att privatpersoner höll fast honom tills polisen kom. 
17:53
Den yngre knivskurna kvinnan i 20-årsåldern har flyttats från Norrköping till annat län för specialistvård. Hon finns på Karolinska. Mannen i 20-årsåldern är akutopererad och kvarstannar i Norrköping. Den äldre kvinnliga tiggaren i 40-årsåldern har fått lämna sjukhuset.
21:21
Jodå det var en utslagen missbrukare, som tog till kniven. En svensk sådan. Hans mamma berättar att hon har kämpat i tre år för att han ska få vård, men sådant finns inte för "bara" missbrukare. Då måste  något mer hända. Eller också måste han kämpa själv för att få vård, men det gjorde han inte. Mamman hoppas att den unga knivskurna flickan (som hon säger) inte dör. Det skulle hon ha svårt att leva med. 
18.8.2015
Det här är ett vansinnesdåd säger kriminologen Mikael Rying och vill med detta lugna allmänheten. De förekommer ibland då offren är okända för gärningsmannen, men de är sällsynta. Hallå! Det inträffade ett i förra veckan på Ikea! Väldigt sällsynt. Fast ofta kommer de i sjok, så vi kan tydligen vänta oss fler i år. Kriminologen har ingen politisk överblick så han vet inte att vi importerar kring 100 000 människor varje år, som mår rätt dåligt, vilket i sin tur tär på samhällsekonomin. Troligt således att vansinnesdåden kan öka för galningarna blir inte omhändertagna. Och att vi har all rätt att känna oss osäkra i Sverige. Varför Nationella insatsstyrkan samtidigt befann sig i Norrköping och grep två misstänkta fick vi inte veta heller. Kanske får vi veta mer i dag. Fyra vansinnesdåd inträffade år 2003 då också utrikesminister Anna Lindh mördades. Se upp alla ministrar!
15:53
Jo det var några trevliga killar som förberedde rån i går också. Och Nationella insatsstyrkan tog dom. De verkade få kalla fötter för att det var så mycket poliser i Norrköping. De gripna är somalier.
27.8.2015
Loran Guy Mogi greps i förmiddags i Hannover i Tyskland. Bra!
17.11.2015
Mördaren Loran Guy Mogi dömdes i dag till 18 års fängelse och utvisning på livstid.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar