tisdag 4 augusti 2015

Jag tycker också att Sverige kan bättre

UPPDATERAT
Och detta fast jag inte är sverigedemokrat. Det blev ett stort ståhej på vänstern nu när sd affischerade i T-banan Östermalmstorg om att Sverige skulle kunna bättre och en bild på tiggare illustrerade. Dessa affischer fick inte sitta uppe ens ett dygn. Det ska inte vara yttrandefrihet i Sverige. Det har vänstern aldrig tyckt. Jag led inte så mycket av kommunisterna när jag var yngre för de var ganska marginella i jämförelse med socialdemokraterna, som höll en ordentlig rågång mot de längre vänsterut. För Sovjet var ett reellt hot då. Men det har alltid funnits människor som önskat sig en kommunistisk diktatur i Sverige och gör så fortfarande. 

I kväll klockan 18 blir det stor demonstration på Norrmalmstorg mot SL, som har låtit ett politiskt parti i riksdagen annonsera i tunnelbanan. Det är helt i sin ordning för SL enligt alla demokratiska regler vi har. Det är yttrandefriheten som annars inte skulle finnas för partier i riksdagen. Det är deras rätt att sätta upp affischer, inte bara inför ett stundande val, utan också att välja att annonsera i tunnelbanan. Men vänstern vill inte tillåta denna yttrandefrihet. Vi i Sverige var bland de första med tryckfrihet år 1766 och yttrandefriheten är en grundlag. Det säger väl en del att Kuba, Burma, Turkmenistan, Nordkorea, Iran och Eritrea är bland de som har sämst tryckfrihet i världen.

I kväll bär det således av med en demonstration för att vi är ett av de friaste länderna i världen.
"Vi väljer att tillsammans ena oss mot rasism, mot att vår kollektivtrafik används för att hetsa mot de som är i störst behov av stöd. Vi väljer att tillsammans höja våra röster för öppenhet, för allas rätt att vistas på offentliga platser utan att utsättas för hat och allas rätt att leva trygga liv inom dessa landgränser vi kallar för Sverige." Så säger de "privatpersoner" som anordnar detta.

Det är ett hat utan gränser som uttrycks i denna uppmaning. Det är detsamma som vänstern har predikat i åratal nu: 30-talet är tillbaka. Fascisterna är här och vi kommer att bli deras offer. Ingen som vet något om historia tror på detta. Vi befinner oss i en historiskt ny situation med en överbefolkning och krig, som inte har varit värre sedan andra världskriget. Men inte i Europa. Detta återigen på grund av att religioner och politiska övertygelser i Mellanöstern och Afrika gör att en del människor försöker tvinga andra på knä. Och andra flyr för att skaffa sig bättre liv.

Tiggarna är dock ett problem. Det är inte bra för dem att leva dessa liv på gatan i Sverige. Vi borde inte ge dem pengar. Och de borde inte ens behöva finnas här. Det är i första hand Rumänien och Bulgarien som har att ta ansvar för dessa, vilket inte har gjorts på många år. Inom EU finns möjligheten nu att göra detta. Det uttrycker också hjälporganisationerna på plats i dessa länder. Sverige har lovat att hjälpa till direkt också förutom den hjälp de kan få från EU. Men vänstern vill gärna ha dem på gatorna så att det syns vilket dåligt land Sverige är. Men det är inte våra medborgare som tigger. Det har inte varit så illa ens när jag var liten. Då gick spelemän runt på innergårdarna och fick lite småslantar för att de spelade. Det var allt. Och det var bara roligt att slänga ned lite slantar, inlindade i tidningspapper till dem. 

Men nu är det obehagligt att åka och handla för att det sitter tiggare utanför nästan alla affärer. De var borta en vecka, men är nu tillbaka igen. Trist! De kan få hjälp i sina hemländer istället för att göra tiggandet till en livsstil. Inte bra varken för dem eller deras barn. Det är ungefär som om vi skulle förlita oss till att vinna på lotto eller hästar, istället för att jobba. Det är inte heller bra. Man kan bli beroende. Låt vänstern drabba samman med sig själva eller andra hatande på högerkanten, som inte sitter i riksdagen. Gör något konstruktivt under tiden ni som inte tillhör dessa falanger. Hata inte! Älska mer!

Här kan ni stödja romer i deras hemländer. Och här. Samt här. 
15:29
Anmälningarna till JK har rasat in och är uppe i 44 stycken just nu. Detta är yttrande- och tryckfrihetsbrott menar dessa anmälare och det är hets mot folkgrupp. Nej det är det inte. Det är självklart att tiggare inte är en folkgrupp, lika lite som kvinnor eller män är det. Det är inte heller hets mot folkgrupp att säga att Sverige "should do better".  Sedan klagar bland andra en företrädare för Grön Ungdom över denna rasistiska reklam. Företrädare för SSU säger nej till rasism. Nej, det är inte rasism att visa på att det finns tiggare i Stockholm. Det är fakta. Det satt en kvinna utanför Willys nu i Mölnvik i dag och tiggde. Det är inte rasism att säga detta. Eller ens att be turister om ursäkt för detta. JK kommer säkerligen att ta god tid på sig att påvisa att detta inte faller under något brottsligt. Vi får hoppas att hatet inte går över styr innan dess. 
5.8.2015
De skulle bli 10 000 men det blev kring tusen som kom till Norrmalmstorg. Omkring 100 ockuperade sedan tunnelbanan och stoppade rulltrapporna för att riva ned affischerna. Det säger en del om vilka det handlar om. Det finns som sagt yttrande- och tryckfrihet i Sverige sedan länge. Facebooksidan, som jag länkar till ovan är borttagen. Det är yttersta vänstern eller de anarkistiska galningarna som samlas vid sådana här tillfällen. Läs här vad Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör, skriver om tryckfriheten i tunnelbanan. Jag håller med honom.
17:15
Reklamen på takbjälkarna i rulltrapporna i tunnelbanan stoppas nu av säkerhetsskäl. Vandalerna kan göra illa sig när de sliter ned den och spottar på den. Jo en kvinna gjorde det. Dessutom måste det vara skadligt tycker jag för den lille pojke, som ses på bilder med sin skrikande mamma. Han försöker vädja till henne, men hon hör knappt. Han försöker hålla för hennes mun. Sorgligt. Så ur den synvinkeln är det bra. Hon borde verkligen inte ta med honom på sådant här. Det är inte bra barnomsorg. Ljudet är hemskt på de filmbilder jag har sett, en galen, skrikande hop med människor. På andra platser kan dock denna reklam tillåtas i tunnelbanan. Antagligen inte vid perronger då? För där är det ju ännu farligare om en galen hop med människor försöker slita ned den. 

Här kan ni se dessa filmbilder.

Blomster i midsommartid i Sverige1 kommentar:

  1. "Tiggarna är dock ett problem. Det är inte bra för dem att leva dessa liv på gatan i Sverige. "

    I synnerhet inte med tanke på alla avgaser man inandas när man befinner sig i
    sittande/liggande ställning på tätt trafikerade gator ...

    SvaraRadera