onsdag 12 augusti 2015

Ikea säljer inte knivar mer

UPPDATERAT
I dag öppnar Ikea i Västerås, men knivar säljs inte mer. Det kan ge en uppfattning om varifrån de eventuella gärningsmännen fick sina vapen. Men hjälper detta mot våldet? Är det inte så att detta vapen finns i varje kök i landet? Mycket lättåtkomligt. 

Det är förståeligt att Ikea i Västerås inte vill ha något mer knivdåd med deras knivar, men hur ska resten av Ikea-affärerna i världen göra? Ska allt farligt tas bort? Ska vuxna behöva bevakas varenda steg de tar? Måste vi vara ohyggligt rädda nu i fortsättningen för våra medmänniskor.

Kan inte någon ta bladet från munnen och berätta hur läget är? Varför får vi inte rapporter som är sanningsenliga så att alla rykten kan upphöra. 

Titta på det här facebookinlägget. Läs också detta.
9:02
Anna Kinberg Batra (m) framträdde i Gomorron Sverige och programledarna pejlade läget, om de inte skulle kunna komma överens med socialdemokraterna och miljöpartiet om invandringspolitik och integration. Nej, det gick inte för de olika partierna har helt olika syn på hur nya jobb ska skapas och hur människor ska få sitt första jobb. De var också inne på vad som hade hänt i Västerås, men det var ju en enskild händelse förstås, som har drabbat en familj i Skellefteå, så detta kunde inte få påverka politiken, enligt Anna Kinberg Batra. Man kan inte ställa grupper mot varandra då är samhället illa ute. Och EU måste hjälpa till med den flyktingsituation vi har. Här bekräftas att det var Carola Herlin och hennes son Emil Herlin som mördades på Ikea. Här skrev jag tidigare om morden.
17:28
Misstänkte mördaren, den 35-åring, som nu ligger på sjukhus skulle avvisas till Italien där han tidigare hade jobbat. Sådana är reglerna att det första EU-landet gäller. Han hade träffat Migrationsverket på förmiddagen. Han har uppehållstillstånd i Italien. 
13.8.2015
Enligt Aftonbladet finns det bilder på att den nu skadade 35-åringen sliter åt sig två knivar inne på Ikea. Mamman och sonen ska ha dött av skador i bålen och sonen ska ha avvärjningsskador. Den misstänkte mördaren ska sedan ha skadat sig själv i magen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar