onsdag 19 augusti 2015

Sverigedemokraterna största parti

UPPDATERAT
Enligt en ny opinionsundersökning från YouGov ska sverigedemokraterna vara Sveriges största parti. Det går inte att kontrollera om detta verkligen finns som artikel i Metro eftersom för många söker på detta. Eller också är den borttagen, går inte att hitta. Men det lär vara så att sd får 25,2 procent, socialdemokraterna 23,4 procent och moderaterna 21 procent i denna senaste mätning, som grundar sig på 1.527 intervjuer. 

Skärmdump från Metro 
20.8.2015
Jo enligt denna undersökning så är Sd Sveriges största parti. Artikeln finns i dag i Metro. Sverigedemokraterna brukar få högre siffror i dessa mätningar eftersom panelen är delvis självrekryterad. Det går att anmäla sig själv till detta. 
7:51
Enligt Morgan Johansson justitie- och migrationsminister måste detta tas på allvar. Han säger att lösningen på detta är att få ordning och reda i asylpolitiken och att arbetslösheten minskar. Men fortfarande ska vi ta emot kring 100 000 nya invandrare i Sverige varje år. Ökningen av ensamkommande flyktingbarn är så stor att Migrationsverket går på knäna. Detta beroende av att dessa kostar kring 2-3 000 kronor per dygn i Sverige. Systemet måste förändras, menar Migrationsverket. Det finns inte längre platser till dem. Kring 40 procent av alla ensamkommande barn tar sig till Sverige i EU. Förra veckan kom närmare 700 ensamkommande barn till Sverige. Värsta scenariot blir lågt räknat: 30 000 barn som kostar 700 000 per år per person.
15.07
Sverige är unikt i Europa med denna framgångshistoria för sverigedemokraterna. Det säger Tobias Hübinette vid Karlstads universitet. Han menar att de andra partierna är till förväxling lika och det enda partiet som skiljer ut sig är sverigedemokraterna.  Han är forskare i kritiska ras- och vithetsstudier. Vad är detta? Jo det handlar om ras och vithet och att vara kritisk. Man granskar något som beskrivs som ett problem i detta fallet svenskhet. Det handlar om ras och vithet i relation till Sverige. Och jag som trodde att raserna var något urgammalt som inte fanns längre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar